A bécsi reptér eddigi legnagyobb fejlesztése az új terminál

 2012. szeptember 06. 14:42

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bécsi nemzetközi repülőtéren júniusában nyitották meg az új, „Check In 3” termálépületet, amely nemcsak magas minőségű és gyors utaskezelést tesz lehetővé, hanem új üzleteknek és éttermeknek is otthont ad.

A „Check In 3" terminállal a bécsi nemzetközi repülőtér eddigi legnagyobb építkezését adták át. A betonból, acélból és fekete üvegből álló épület két részből áll: a 71 000 négyzetméter alapterületű Pier Süd hangárból (33 schengeni, 15 nem schengeni kapu, 18 beutaztató pult) és egy 76 000 négyzetméteres terminálból (64 check-in pult, 40 check-in automata, 12 biztonság folyosó, nyolc kiutaztató pult, tíz csomagkiadó futószalag). Emellett a „Check In 3" terminálban helyet kapott még 31 új üzlet és 19 új vendéglátóegység is, köztük a látványkonyhával is felszerelt „Indochine light" ázsiai ételbár és a „deCanto" borbár és borszaküzlet. A „Check In 3" terminállal tulajdonképpen megduplázódott a bécsi repülőtér található terminálok alapterülete.
Európa szívében található, központi fekvésének köszönhetően a bécsi repülőtér a Kelet-Európa, valamint a Közel- és Távol-Kelet felé irányuló légi közlekedés fontos csomópontja lett. Az új terminál még több kényelmet és biztonságot kínál az utasoknak, valamint minőségi reptéri tartózkodást és gyors utaskezelést tesz lehetővé az egyre növekvő forgalom mellett is.