A belföldi turizmust is segítik a MÁV menetrendmódosításai

Forrás: turizmus.com

 2021. március 28. 11:36

Április 11-től, a szokásos évi első menetrendmódosítással további újításokat vezet be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést, akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás céljából.

Mint közleményükben írják, a tavaly decemberben hatályba lépett menetrend számos fejlesztést hozott mintegy harminc vasútvonalon.

A fejlesztések a Dunántúlon elsősorban a Pécs—Szombathely, a Pécs—Kaposvár—Győr, a Baja—Székesfehérvár, a Győr—Veszprém, a Budapest—Kaposvár; a keleti országrészben a Budapest—Békéscsaba—Lőkösháza, Miskolc—Hidasnémeti, Debrecen—Püspökladány és az Eger—Szilvásvárad viszonylatokon hoznak jelentősebb változásokat.

A MÁV a menetrendmódosítással a belföldi turizmust is segíteni kívánja

Fotó: MÁV

Több turisztikai célpont lesz könnyebben elérhető vasúton

A turisztikai időszakban a kirándulók igényeihez igazodva április 17-től hétvégén és ünnepnapokon új, gyorsított vonatok közlekednek a Nyugati pályaudvar és Szob között. Ekkortól négy pár hétvégeken és ünnepnapokon közlekedő személyvonat a jelenlegi meghosszabbított Budapest—Vác―Szob útvonal helyett csak Budapest és Vác viszonylatban közlekedik.

Az Egerbe, Szilvásváradra kirándulóknak kedvezőbb eljutást kínál a MÁV-START áprilistól. Ennek előzménye, hogy 2020 októbere óta Budapest és Eger között már óránként közlekednek az Agria InterRégió vonatok, melyek a két város közötti utat 1 óra 50 perc alatt teszik meg. A fejlesztéshez kapcsolódva módosul az Eger–Szilvásvárad vasútvonalon a négy pár vonat menetrendje is, a személyvonatok az Agria InterRégió vonatokhoz csatlakozva közlekednek. A reggeli és késő délutáni vonatpár október 24-ig jár. Könnyebbé válik a fővárosból Szarvaskő és bélapátfalvai cementgyár megállók megközelítése, amelyek az Országos Kéktúra bélyegzőhelyei. Szilvásvárad-Szalajkavölgybe kirándulók eljutási lehetőségei is kedvezőbbé válnak.

A változások részletesen ITT olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsabb lesz a wifi a vonatokon

2020. szeptember 11.