A belföldi turizmust népszerűsíti egy új erdélyi startup

Forrás: turizmus.com

 2023. április 17. 15:48

Két fiatal Sepsiszentgyörgyről egy olyan startup vállalkozást indított, amelynek célja, hogy egyszerű online foglalási megoldásokkal elősegíti a romániai, elsősorban erdélyi turisztikai desztinációk népszerűsítését.

Az alapítók, Béres Norbert és Grüman Róbert a Student Startup 1.0 – Innotech Student programon keresztül már megnyerték a 100 ezer eurós európai uniós finanszírozást az általuk alapított stayhere.ro vállalkozás üzleti tervével. A támogatást egy okostelefonos alkalmazás és egy online foglalási platform létrehozására használják, modern megoldásokkal. A foglalásokhoz vakációs utalványok is felhasználhatóak lesznek – tájékoztatták lapunkat.Az első része az üzleti tervnek a stayhere.ro blog, amely belföldi, elsősorban erdélyi utazásokkal kapcsolatos hasznos információkat és tippeket tartalmaz. "Az utazási blog része ennek a projektnek, és az első lépést jelenti. Itt gazdag tájékoztató anyag található, amely releváns információkat nyújt az ország turisztikai látnivalóiról, valamint érdekességeket és turisztikai híreket, amelyek felkeltik a vágyat Erdély felfedezésére" – nyilatkozta Béres Norbert.

A stayhere.ro két alapítója: Béres Norbert és Grüman Róbert

Fotó: stayhere.ro

 

 

Az ötlet, hogy egy startupot hozzanak létre, amely elősegíti a romániai turisztikai desztinációk népszerűsítését, a pandémia utáni időszakban tapasztalt, a digitalizáció kínálta előnyök kihasználására épül.

"A hivatalos statisztikai adatok alapján látszik, hogy a pandémia utáni időszakban újra növekedésnek indult a belföldi turizmus. Továbbá a foglalási szokások is megváltoztak, egyre nagyobb teret nyernek az online foglalások. Olyan szolgáltatással szeretnénk előállni, amely összekapcsolja az egyszerű online foglalási megoldásokat, ugyanakkor bizalmat és biztonságot nyújt. Hisszük, hogy a belföldi turizmus rengeteg lehetőséget kínál, és megérdemli, hogy minél többen felfedezzék és megtapasztalják Erdély turisztikai adottságait" – hangsúlyozta Grüman Róbert.

Az öt fiatal szakembernek munkát adó startup nemrégiben megkapta a turisztikai engedélyt a szakminisztériumtól, amely igazolja utazásközvetítő ügynök státuszát, ami szükséges előfeltétel az online foglalási platform elindításához. A foglalási platform jelenleg fejlesztés alatt áll, és hivatalos elindítása az év második felében várható. A turisztikai blog további fejlesztésén is dolgoznak, hogy a román nyelv mellett magyarul és angolul is elérhető legyen minden információ.