A Beloiannisz visszatér a Balatonra

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 14. 18:24

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Beloiannisz Hajóért Alapítvány a Balatoni Hajózási Zrt-vel (BAHART). A felek célja a Beloiannisz hajó balatoni használatba történő visszaállítása, a hajó siófoki kikötőben történő elhelyezése a hajó felújításának befejezését követően.

A megállapodás alapján a Beloiannisz a BAHART menetrendszerinti hajójaként is fog üzemelni, amint elkészül - derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

A Beloiannisz a Balaton legnagyobb hajója volt 1952-től 2006-ig

Fotó: Facebook / Bélyegbulvár

„Nagyon örülünk, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. immár partnerként, még nagyobb figyelemmel követi a Beloiannisz hajó felújításának munkálatait. A megállapodásba is belefoglalt közös célunk, hogy a Beloiannisz a restaurálási és energetikai felújítási munkálatok befejeztével újra fontos szereplője lehessen a Balaton kulturális és hajózási szcénájának" – emelte ki Vizy Márton, a Beloiannisz Hajóért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A megállapodás fontos hozadéka még a sportrészleg támogatása, melynek keretében a BAHART 2024-től lehetőséget biztosít az Alapítványnak, hogy az edukációs és sport tevékenységét minőségi módon végezhesse a siófoki vitorláskikötőben.

A Beloiannisz restaurálása jelenleg a Komáromi Hajógyárban folyik, a tervezett befejezésig az Alapítvány Edukációs programja a BAHART Kelén nevű hajóján zajlik.