A Berlini fal leomlásának évfordulóját ünnepli Németország

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 04. 12:31

Szeptember 4-én egész nap a Németország iránt érdeklődőket fogadta a DZT Német Turisztikai Hivatal a WestEnd főbejáratánál, ahol nyereményjátékok, fellépők, koncertek mellett az eredeti Berlini Fal egy darabját is megtekinthették az arra járók.

Kitelepült a Juventus rádió és élő adásban tudósított az eseményekről, és kiállítottak egy korabeli újságokkal beborított Trabit is.

A jubileum okán a DZT 2014-ben és 2015-ben a nemzetközi értékesítési- és marketingtevékenységének központi témájaként kezeli a fal leomlását és az újraegyesítést. „25 évvel a fal leomlása után 25 lenyűgöző, új nézőpontból mutatjuk be az úticél Németországot: a program részeként ugyanúgy bemutatkoznak a német régiók kulturális látnivalói, mint a csodás természeti tájegységek is" – mondja tovább Petra Hedorfer.

A DZT különböző marketing- és értékesítési tevékenységekkel mutatja be a „25 évvel a fal leomlása után" tematikán keresztül az úticél Németország turisztikai kínálatának sokszínűségét – és ezáltal online és offline minden médiacsatornán keresztül megszólítja a nemzetközi médiát, az utazási szakmát és a végfelhasználókat is. A www.germany.travel/faszination-einheit oldalon az érdeklődők multimédiás tartalmakat találnak a mai úticél Németország 25 új nézőpontjához.

A DZT ebben a témában ezen felül rövid videókat is posztol a közösségi oldalakon. A tervek szerint kereken 30 sajtókonferenciával, kiemelt sajtóutakkal, illetve PR-rendezvényekkel támogatják a tematikát a releváns küldőpiacokon, így például Hollandiában, Spanyolországban, Magyarországon és Japánban.