A BKK elindítja a Telefogas rendszert a Fogaskerekűn

Forrás: MTI

 2022. április 26. 14:52

Szombattól ismét közlekedik a fogaskerekű, hajnalban és a késő esti órákban azonban csak előzetes megrendelésre közlekedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

A fogaskerekű vonalán befejeződik a pályakarbantartás, így szombat hajnalban újraindulhat a Városmajor és a Széchenyi-hegy között közlekedő járat - közölték.

Ezzel egyidőben a BKK elindítja a Telefogas rendszert: a járat menetrendje és üzemideje nem változik, de hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet előzetesen megrendeltek.
Reggelente hétköznap fél hatig, hétvégén és ünnepnap pedig fél nyolcig, este tíz óra után pedig minden nap csak külön kérésre, megrendelésre indulnak el a szerelvények.
Hívás esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik majd, ameddig az igénylő utazni szeretne, majd onnan a szerelvények visszatérnek a Városmajor végállomásra - írták. Hozzátették: a rendszer bevezetésével éjszaka kisebb lesz a zajterhelés a környéken.

Az utazási igényt online a Telefogas oldalon, illetve a BKK ügyfélszolgálat telefonszámán legkésőbb 30 perccel a tervezett indulás előtt lehet jelezni. Lehet kérni személyesen a városmajori végállomáson, a diszpécsernél is, ebben az esetben nem szükséges ezt 30 perccel korábban megtenni. Ugyanakkor a BKK felhívta a figyelmet arra, hogy mindig a menetrendi indulási időpont előtt kell jelezni az utazási igényt. A már közlekedő vonatnál a járművezetőt is lehet értesíteni a további utazási szándékról - olvasható a közleményben.