A BKK sűríti járatait a Sziget idejére

Forrás: MTI

 2019. augusztus 02. 15:59

A szentendrei HÉV-en kívül a nagykörúti járatok, valamint a 901-es és 918-as éjszakai buszok is gyakrabban indulnak a megszokottnál.

Augusztus 5. és 14. között transzferbuszok járnak a Liszt Ferenc-repülőtér és az Óbudai-sziget között, ezek „beköltözéskor” csak Óbuda felé, a fesztivál zárásakor pedig csak a repülőtér felé visznek utasokat.

A fesztivál idején a szentendrei HÉV sűrűbben, hosszabb szerelvényekkel és éjszaka is közlekedik. A nagykörúti villamosok és villamospótló buszok, valamint a Hungária körúti éjszakai 901-es és 918-as buszok szintén nagyobb kapacitással járnak. A BKK hajójáratotot is indít a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között.

A rendezvényre Sziget-Budapest Citypass karszalag vásárolható, amellyel – a 100E busz kivételével – korlátlanul lehet használni a BKK teljes hálózatát, valamint a transzferbuszokat.

Sűrűbben közlekednek a BKK egyes járatai a jövő héten kezdődő Sziget fesztivál ideje alatt

Fotó: Wikimedia Commons

A fesztivál miatt a közúti közlekedés rendje is megváltozik: tilos lesz megállni egyebek mellett a Reményi Ede utca, a Benedek Elek utca, a Mozaik utca, a Leányfalu utca és az Óbudai rakpart egy-egy szakaszán.