A blogok fontos iránymutatók a turisták számára Bécsben is

Forrás: turizmus.com

 2016. január 09. 15:14

Mostanában ha Bécsbe tartunk, érdemes a hagyományos turisztikai tájékoztató fórumok mellett a blogokat is átböngészni, amelyek a legtöbb esetben a német mellett angolul is tájékoztatnak az osztrák főváros látnivalóiról, eseményeiről, újdonságairól, rejtett titkairól.

Az Enjoy Vienna online és print magazin számba vette, melyek a legnépszerűbb blogok („felnőtt" korukban kész online magazinok) a helyiek és a turisták szerint. A Goodnight, mint nevéből is kitűnik, elsősorban az esti szórakozásokat, koncerteket és színházi előadások kínálatából válogat, előzetest ad és olykor kritikajellegű olvasnivalót is nyújt.

A Vienna Würstelstand nem csupán a gasztronómiát tekintve bizonyul jó „utaskísérőnek", de minden egyéb program tekintetében is. Hétvégi ajánlójára  mindig sokan kattintanak..

A hölgyeknek külön blogok szolgálnak útmutatóul: ilyen például a Viennese Girl, amely a boltoktól az aktív életmód lehetőségeiig számos témában nyújt tájékoztatást. Szintén a nőket célozza meg a Diestadtspionen, amelyet átböngészve pontos képet kapunk a kiárusításokról, vagy éppen a Bécsben elérhető design tárgyak lelőhelyéről és a design kiállításokról is.

A StadtBekannt különféle rovatai tájékoztatnak a lakhatási lehetőségektől a kulturális eseményekig az életmódtól a gasztronómiáig.

A Merisi's Vienna for Beginners inkább azoknak szól, akik most ismerkednek a patinás várossal. A blogger rendszeresen gyönyörű fotókat közöl a városról, internetes naplóját „daily melange"-nak becézve.