A boldogság nyomában, Madagaszkáron

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 10. 14:28

A világ egyik legideálisabb úti céljának tartja a Lonely Planet is Madagaszkárt, és ez a véleménye azoknak az utasoknak is, akik már jártak a szépséges szigeten.

Főleg franciák és más nyugat-európaiak azok, akik vágynak az endemikus fajokban oly gazdag 25 milliós távoli országba, de élénkül a magyar beutazó turizmus is, amint arról az MSE Tours pénteki prezentációján hallottunk.

Réthy Júlia, az utazási iroda tulajdonosa először a madagaszkári vendégeket, köztük a magyarországi konzult köszöntötte a Rózsavölgyi Szalonban tartott, filmvetítéssel egybekötött bemutatón, majd a legutóbbi útról készült filmet tekinthették meg az érdeklődők. Madagaszkár számunkra híres honfitársunkat, Benyovszky Móriczot is jelenti, akiről utca van elnevezve.


A tízezer kilométeres távolságban lévő szigeten nagy a szegénység, de az emberek boldogan élnek a maguk egyszerű módján. A flóra és a fauna egyedi, az egész ország szinte egy hatalmas arborétum és nemzeti park. A hatalmas majomkenyérfák, a makik, a kaméleonok, korallzátonyok, sziklacsoportok és hegyi források megunhatatlan fotótémák. A színpompás, tarka piacokon mindent lehet kapni.


Itt nincs még tömegturizmus, de van már elegendő szálláshely, a helyiek viszont már gondolnak a fenntartható életmód betartására, és szinte minden hulladékot feldolgoznak.

Az óceán, a víz az igazi kincs, ebből – meg a mezőgazdaságból – élnek az itteni lakosok, a terményeket, a halakat pedig maguk próbálják eladni.

Madagaszkárral csupán egy-két hazai utazási iroda foglalkozik ma még. Az MSE Tours ezúttal is törzsutasait és újságírópartnereit hívta meg a prezentációra, ami része sikeres marketingpolitikájuknak.