A Brussels Airlines alkalmazottai is sztrájkolnak

Forrás: MTI

 2018. május 14. 11:46

A pilóták egész napos sztrájkja miatt járatainak 75 százalékát törli május 14-én a Brussels Airlines belga légitársaság. Budapesti járatokat is érint a munkabeszüntetés.

A La Libre Belgique című belga napilap beszámolója szerint a légitársaság történetének második sztrájkját azért tartják, mert a 2016 decembere óta a Lufthansa német légitársasághoz tartozó belga légicég szakszervezete sikertelenül tárgyal pilótáinak fizetésemeléséről a német vezetőséggel.
Wencke Lemmes, a társaság belga szóvivője elmondta, a kétnaposra tervezett munkabeszüntetés május 14-én és május 16-án lesz. A járatkimaradások mintegy 60 ezer utast érintenek, akiknek túlnyomó többségét sikerült értesíteni a járattörlésekről. Az utasokat más járatokra való foglalással, vagy a jegy árának visszatérítésével kártalanítják.
A törlések budapesti járatokat is érintenek, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér honlapja szerint egyelőre egy, késő esti járatát törölte a belga légitársaság.

A törlések budapesti járatokat is érintenek

Fotó: Wikimedia Commmons

A Deutsche Lufthansa AG 2016 decemberében egyezett meg az SN Airholding minden részvényesével a Brussels Airlines teljes átvételének feltételeiről, amelyet követően 100 százalékos tulajdonosa lett a belga légitársaságot működtetető SN Airholdingnak. A Brussels Airlines 2018-tól teljes mértékben integrálódik a Lufthansa-csoportba, és a Eurowings-csoporton belül repül majd. A korábbi bejelentés szerint a légitársaság a felvásárlást követően még legalább két évig használja majd a Brussels Airlines nevet, 2018-tól a Brussels Airlines márkanevet a Eurowings-csoport tagja megnevezés egészíti majd ki.