A Budapest Airport 325 millió eurós, zöld finanszírozás alapú megállapodást kötött

Forrás: MTI/Turizmus.com

 2021. december 17. 14:23

A Budapest Airport megkötötte az első ESG-alapú, azaz környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból egyaránt felelős finanszírozási megállapodását. A 325 millió eurós megállapodás pénzügyi célja a kamatlábcsere.

A megállapodás résztvevője a BNP Paribas Hungary, amely koordinátorként közreműködött és 200 millió eurót jegyzett, valamint a Credit Agricole CIB, míg a Rothschild & Co tanácsadóként vett részt az ügyletben - közölte a Budapest Airport. A 2,5 éves futamidejű megállapodás pénzügyi célja a kamatlábcsere, vagyis korábbi hitelek változó kamatainak fixre váltása. A Budapest Airport a kiszámíthatóbb kamatszolgálatátásnál is fontosabbnak tekinti, hogy a budapesti Liszt Ferenc repülőtér környezetbarát működéséhez pénzügyi hátteret biztosított.

A 2,5 éves futamidejű megállapodás pénzügyi célja a kamatlábcsere, mely hosszú távon hátteret biztosít a reptér környezetbarát működtetéséhez is

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Chris Dinsdale vezérigazgató a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a megállapodás keretében vállalták többek között a fenntartható villamosenergia-ellátás kiépítését saját naperőműből, továbbá legalább 100 új elektromos töltőpont kialakítását a repülőtéren.

budairport

A megállapodás keretében vállalták legalább 100 új elektromos töltőpont kialakítását a reptéren

Fotó: Budapest Aiport/Baranyi Róbert

Az ESG-alapú, vagyis környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból is felelős megállapodások lényege éppen az, hogy alacsonyabb pénzügyi költségeket biztosítanak a fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalatok számára - írták.

Hozzátették, hogy a Budapest Airport továbbra is keresi a zöld finanszírozási lehetőségeket, és elkötelezett a repülőtér fenntartható működtetése mellett. A Repülőterek Nemzetközi Tanácsának (ACI) kezdeményezéséhez csatlakozva 2019-ben vállalták, hogy legkésőbb 2050-re a működésből fakadó nettó karbonkibocsátást nullára csökkentik, de elképzelhetőnek tartják, hogy ezt akár már 2035-re sikerül elérni.