A Budapest Airport légiáru-elosztó központ szerepére tör

Forrás: turizmus.com

 2019. március 06. 18:36

A magyar-kínai logisztikai együttműködés bővítése és új lehetőségei is szerepeltek az „Egy övezet, egy út” kezdeményezés keretében Budapesten megrendezett fórumon.

A sanghaji logisztikai és befektetői delegáció és a magyar szakemberek cargo fórumát egy héttel az után tartották, hogy bejelentették: megkezdődött a jegyértékesítés az első közvetlen Sanghaj-Budapest légi járatra. Márpedig a legmodernebb Boeing 787-9 Dreamliner típusú repülőgép mintegy 15 tonnányi ún. „belly cargo” kapacitást biztosít Kína és Magyarország között, mindkét irányban.

A Sanghaj és Budapest között induló új közvetlen légijárat támogatja azokat a terveket is, amelyek a közép- és kelet-európai régió fontos légiáru-elosztó központjává kívánják fejleszteni a Budapest Airport Cargo City névre keresztelt jelenleg épülő új létesítményét.

A közép- és kelet-európai régió fontos légiáru-elosztó központja lenne

Fotó: turizmus.com

Alig egy évvel az után, hogy az első munkagépek megjelentek az építési területen, a Budapest Airport meg fogja nyitni korszerű, 35 000 négyzetméteres légiáru-kezelő létesítményét, a BUD Cargo City-t,” mondta René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo üzletág-igazgatója.