A cateringet is megzavarhatja a kemény Brexit

Forrás: g7

 2019. január 21. 14:56

Kevés iparágat érinthet olyan kellemetlenül egy rendezetlen brit EU-kilépés, mint a repülést, de az ágazati szereplők legalább készülnek a legrosszabbra.

A Nagy-Britannia és az EU közötti légi forgalom leállására minden bizonnyal nem kell számítani, a fedélzeten felszolgált ételek és italok utánpótlásával viszont már lehetnek problémák. Az ezen a téren egyik legnagyobb szolgáltatónak számító, tíz brit reptéren 20 légitársaságot kiszolgáló Gate Gourmet az ételek nagy részét Spanyol- és Németországban állítja elő, ahonnan kamionok viszik Nagy-Britanniába. Ha a politikai szerencsétlenkedés folytatódik, és március 29. után minden egyes szállítmányt vámellenőrzésnek vetnek alá, akkor ez az útvonal egy időre valószínűleg annyira bedugul, hogy lényegében használhatatlanná válik.

A Gate Gourmet felkészül a kemény Brexitre

Fotó: pixabay.com

A Gate Gourmet megkezdte a raktárkészletek feltöltését. A Bloomberg cikke szerint tíz napra elegendő fagyasztott étel van már egy peterborough-i raktárban, a magasabb hőmérsékletet igénylő ételeket, italokat vagy éppen a WC-papírt pedig egy szobahőmérsékletet biztosító londoni létesítményben tárolják.

Más iparágak is hasonlóan járnak el, hiszen már alig több mint két hónap van hátra a brit kilépés tervezett idejéig. A cégek egyebek mellett repülő- és autóipari részegységeket, szeszes italokat, gyógyszereket és üres újságpapírt halmoznak fel, hogy a lehető legkisebb csapást mérje üzletmenetükre az esetleges kaotikus kilépés.