A China Airlines hetedik éve a legfenntarthatóbb légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2023. március 23. 15:30

A most megjelent Dow Jones Fenntarthatósági Indexek (DJSI) alapján a China Airlines a globális légiközlekedési ágazatban hét egymást követő évben első helyen végzett, megdöntve korábbi saját rekordját.
A DJSI a világ egyik legmegbízhatóbb vállalati fenntarthatósági teljesítményindexe, és fontos referencia a globális intézményi befektetők számára. Az S&P Global, a fenntarthatóságot értékelő nemzetközi szervezet a világ 61 iparágának környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) teljesítményét értékeli, és meghatározza az egyes iparágak legjobb 10%-át. A China Airlines a világ 57 résztvevő légitársasága közül az első helyen végzett – tudatta lapunkkal a China Airlines.

A China Airlines tíz kategóriában a légitársaságok élén végzett, többek között a környezetvédelmi politika és irányítási rendszer, a működési öko-hatékonyság, az éghajlatvédelmi stratégia, és a hulladékgazdálkodás terén.

A globális légi közlekedés ESG-vezetőjeként a China Airlines bejelentette, hogy egy professzionális környezetvédelmi szervezettel közösen létrehozott Eco Travel szén-dioxid-kompenzációs platformon keresztül megvalósítja a "nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású" járatot.

A nemzetközileg tanúsított, kiváló minőségű szén-dioxid-kiegyenlítés közvetlen támogatást nyújtott a megújuló energiaprogramok fejlesztéséhez, és hozzájárult a globális energiaátalakításhoz. A China Airlines reméli, hogy ez a belföldi közlekedési ágazatban első alkalommal megvalósuló nagyszabású "karbonsemlegességi" kezdeményezés nemcsak az ESG és a fenntarthatóság gyakorlati megvalósítását szolgálja, hanem arra is ösztönzi az utazókat, hogy csatlakozzanak a környezetvédelemhez és csökkentsék szén-dioxid-kibocsátásukat.

A China Airlines megvalósítja a "nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású" járatot

Fotó: China Airlines

 

Az elmúlt években a légitársaság felgyorsította a környezetbarátabb és üzemanyag-hatékonyabb új generációs repülőgépek - mint például a 777-300ER, A350, A321neo, 777F és 787 - bevezetését, optimalizálta a repülési műveleteket és a földi létesítményeket, bevezette a fenntartható repülési üzemanyagot, megújuló energiát telepített, javította a repülőgépek javítását és a teljesítmény karbantartást, súlycsökkentő intézkedéseket vezetett be a repülőgépeken, és elektromos járműveket állított szolgálatba. Ennek eredményeképpen a China Airlines jó úton halad a 2050-re kitűzött nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás megvalósítása felé.