A China Southern Airlines lett a világ legnagyobb légitársasága

Forrás: turizmus.com

 2020. október 28. 12:29

Az OAG (Official Airline Guide) szaklap legutóbbi felmérése alapján idén októberben a világ legnagyobb légitársasága lett a China Southern Airlines (CZ), 32 éves története során először.

A cég központja a nyugat-kínai Kantonban található, amely egyben a legfőbb hubja is. A CZ már évekkel ezelőtt a legnagyobb számú repülőgépflottával rendelkezett Ázsiában, számszerűen 610 repülőgéppel.

Tavaly több mint 152 millió utast szállított a légitársaság a világ több mint 50 országába, gazdag útvonal-hálózatában, sok kínai desztináció mellett, számos dél-kelet-ázsiai, ausztráliai és új-zélandi úti cél szerepel. Ez 2020-ra ugyan redukálódott a Covid-19 járvány miatt, de a légitársaság visszaesése csupán 10%-os a januári forgalomhoz képest – tájékoztatott a China Southern Airlines hazai képviseletét ellátó Aviareps Magyarország Kft.

Március végén újraindul a közvetlen Bécs–Kanton járat

Fotó: China Southern Airlines

Jó hír, hogy 2021. március 30-án térségükbe is visszatér a CZ, hetente háromszor közvetlen Bécs–Kanton járattal, Urumchi-stoppal, amely már szerepel a GDS-ekben. Kanton város 72 órás vízummentessége továbbra is elérhető magyar állampolgárok részére.

Kapcsolódó cikkek

Budapest Goes to China

2020. július 09.