A Christian Tourral szövetkezett a német TUI Romániában

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. december 12. 16:27

Új partnerrel, új értékesítési hálózattal akarja a német TUI nem csupán tartani pozícióit Romániában, hanem bővíteni is a kínálatát. Már jövőre 13 jelentős román városban nyitnak utazási irodát.

Amint arról lapunk is beszámolt, a TUI Romániában idén kilépett az Eurolines Group cégcsoportból, és a jelek szerint ez csupán az első fontos lépés volt számukra az országot érintő stratégiájuk átrajzolásában. A TUI új partnere Romániában az ott piacvezető Christian Tour lett, az erre vonatkozó szerződést már aláírták a céget birtokló Memento Grouppal.

A felek megőrzik függetlenségüket, a TUI Romániában  a TUI Travel Center márkaneve alatt fog működni, ugyanakkor a Christian Tour rendelkezésére bocsátják a teljes kínálatukat a németországival megegyező árszinten.

A TUI bejelentette, hogy már jövőre Románia 13 jelentős városában 15 utazási irodát nyitnak, s erre 1,5 millió eurót költenek. Az elkövetkező öt évben öt millió eurós beruházást terveznek további irodák megnyitására.

A TUI Travel Center, a romániai utasok preferenciáinak megfelelően külön chartereket indít Görögországba, Spanyolországba és Törökországba, a nyaralók pedig a cég saját márkanevű szállodái közül választhatnak: TUI Blue, TUI Magic, TUI Life, Riu, Suneo, Robinson vagy Sensatori. Csomagjaikat más értékesítő cégeken keresztül is kínálják majd.

A TUI-csoport főhadiszállása Hannoverben

Fotó: tuigroup.com

Cristian Pendel, a Memento Group igazgatótanácsának vezetője az economica.net gazdasági portálnak elmondta, a cégen belül a TUI a második legfontosabb partnerük, ezért a velük való együttműködést külön igazgató koordinálja.

Az alkalmazottakat ausztriai fejtágítón készítik fel.