A Covid előtti forgalom 70 százalékára készül az osztrák utazási piac idén

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2022. május 02. 18:24

Április 28. és 29. között Linzben tartotta 61. közgyűlést és kongresszusát az Osztrák Utazási Szövetség (ÖRV). A közel 140 regisztrált meghívott részvételével zajló rendezvényt az optimizmust sugalló: „Itt az idő" (Zeit wird's) mottó jegyében szervezték és tematizálták.

Eva Buzzi, az ÖRV elnöke a kongresszust megnyitó helyzetjelentésében arról számolt be, hogy a korábban 4,3 milliárd eurós hozzáadott értéket előállító osztrák utaztatási ágazat volumene 2020-ra 897 millió euróra csökkent, amely ugyan 2021-ben már 1,1 milliárd eurós teljesítményt mutatott, de ez a járványi előtti szint közel negyedének felel meg.

Az ausztriai szálláshelyek vendégforgalma ugyancsak kedvezőtlenül alakult, a 2019. évi 153 millió vendégéjszakáról 2020-ra 98 millióra (–36%) csökkent, majd tavaly – 79,6 milliós eredménnyel – további csökkenés (–19%) következett be.

 

Jó kilátások a nyárra

Az ÖRV elnökének ismertetése szerint Ausztriában az utazási irodák 7 százaléka szüntette be az elmúlt években tevékenységét, többnyire a tulajdonosok nyugdíjba vonulása állt közvetlenül a bezárások mögött. Megdöbbentő adat, miszerint az osztrák turizmusban dolgozók negyede elhagyta az ágazatot, az ennek következtében kialakuló kritikus munkaerőhiány hosszú távon foglalkoztatni fogja a szakmát – tekintett a jövőbe Eva Buzzi. Az ÖRV prognózisa szerint idén a járvány előtti forgalom 70 százalékának elérése reális opció.

Ausztriában kifejezetten jól állnak a foglalások a tavaszi és nyári hónapokra

Fotó: 123rf.com

Kifejezetten jól állnak a foglalások a tavaszi és nyári hónapokra, egyes irodák forgalma már a járvány előtti szintet is meghaladta, jóllehet az őszi foglalások mértéke ugyanakkor még nem ad túlzott optimizmusra okot.

 

Utazás a globális klímaváltozás idején

Az ÖRV kongresszusának második napján a fogyasztói elvárások változása és az utaztatás jövőjének a kérdése állt a fókuszban. Az előadások a digitalizációs hajtóerő, a munkaerő-piaci helyzet, valamint a klímaváltozás okozta kihívásokat érintő témákban hangoztak el. A prezentációkban közös volt, hogy a jövő turizmusa, az újturizmus világában az ember kerül a középpontban, az innovációnak az ő igényeit kell szolgálni, mind az utazó, mind a szolgáltató oldaláról nézve a kérdést. Az utazási irodákra az emberi faktor miatt a jövőben is szükség lesz – foglalható össze az elhangzottak lényege.

A többletértékeket a jövőben az az emberi érték adja a szolgáltató szektorban. A munkáltatóknak a munka értelme felől kell meggyőzni és ezáltal megnyeri a munkatársaikat. Az ÖBB vasúttársaság a közeljövőben 2700 új álláshelyet már ennek az emberközpontú HR-stratégia mentén hirdet meg. A munkaközpontú munkahelyeket a turizmusban is emberközpontú munkahelyeknek kell felváltani, ezt tűnik a siker receptjének.

A kongresszus témában külön blokkot képviseltek a klímaváltozás és az utazás összefüggéseit tárgyaló prezentációk. A turizmus a globális káros anyag kibocsátás 8 százalékért felelős ennek közel felét (49%) a közlekedés teszi ki. Ennek ismeretében mostantól mindenkinek morális felelőssége van abban, hogy hova és hogyan utazik. Az előadók az utazási irodák szemléletformáló szerepének jelentőségét egyaránt hangsúlyozták.

A globális felmelegedés tendenciája az elmúlt években „katapultált", drámai következményei lesznek, ha az azonnali cselekvés elmarad – hívta fel a figyelmet a konferencia utolsó meteorológus előadója. Mi vagyunk az első generáció, amelyik már a bőrén érzi a klímaváltozás hatásait és az utolsó, amely még aktívan tehet a káros folyamatok megállításáért.