A debreceni repülőtéren nyit új állomást a Lufthansa Technik

Forrás: MTI

 2015. december 14. 17:26

A repülőgép-karbantartó részleg azért költözik a debreceni légibázisra, mert az szerdától a WizzAir második magyarországi bázisrepülőtere lesz, és egy repülőt állandóan Debrecenben állomásoztat a légitársaság.

Szomora Sándor, a Lufthansa Technik vezérigazgató-helyettese a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Lufthansa Technik, amely a világon 26 ezer embert foglalkoztat, tizenöt éve működik Budapesten, ahol 350 munkatársukkal repülőgép karbantartási és javítási munkát végeznek, beleértve a teljes körű szolgáltatást a napi karbantartástól kezdve egészen a nagyjavításig. Állandó ügyfeleik közé nemcsak a német anyavállalat, a Lufthansa légitársaság gépei tartoznak, hanem a WizzAir, az Austrian a Norwegian és több más külföldi légitársaság számára is végeznek karbantartást Budapesten.

Az induló és érkező repülőjáratok kiszolgálására alkalmas debreceni műszaki állomáson végzik szerdától a WizzAir Airbus 320-as repülőgép forgalmi karbantartását és kiszolgálását, a kezdeti 3-4 fős kiszolgáló személyzetet pedig a repülőtér fejlesztéséhez igazodóan bővítik – közölte a vezérigazgató-helyettes. A Wizz Air nemrég újította meg a szerződését a Lufthansa Technik Maintenance Internationallel (LTMI) és a Lufthansa Technik Budapesttel (LTB) a magyar, a romániai és a szlovákiai bázisú flottájának műszaki karbantartási munkáira. Szomora Sándor jó hírnek nevezte a jövő szempontjából a 2016. április 11-én induló Lufthansa München–Debrecen menetrend szerinti járat megnyitását.

Herdon István, a debreceni repülőteret működtető XANGA cégcsoport vezérigazgatója hozzátette: 2010 óta hétmilliárd forintot fordítottak a légikikötő infrastruktúrájának fejlesztésére.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere szerint a debreceni a régió legdinamikusabban fejlődő repülőtere. Európa legfontosabb gazdasági és turisztikai metropoliszai, London, Párizs, Brüsszel, Milánó, Eindhoven, Malmő, illetve München lesznek közvetlen légi úton elérhetőek a városból, Münchenben átszállva pedig gyakorlatilag a világ minden pontja elérhető lesz innen – mutatott rá az alpolgármester, kiemelve: Debrecen és a kelet-magyarországi régió így nemcsak Európa, hanem a világ légügyi térképére is felkerült, amivel számos gazdasági és turisztikai lehetőség nyílik meg a térség számára.