A délnyugat-kínai turisták számára Budapest lehetne Európa kapuja

Forrás: turizmus.com

 2016. október 24. 17:55

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos kínai látogatásán Jünnan tartomány kormányzójával és turisztikai fejlesztésekért felelős vezetőjével egyeztetett október 18-án. A megbeszélésen szó esett közvetlen légi járat indításáról a délnyugat-kínai tartomány és Budapest között.

Bienerth Gusztáv Jünnan kormányzójának meghívására érkezett Kunmingba. Chen Haóval folytatott tárgyaláson egyetértettek abban, hogy egy légihíd kiépítésével Délnyugat-Kína is közelebb kerülne a magyar utazókhoz. A tartományt hazánkban alig ismerik, pedig itt terem a világszerte híres fekete tea. Az ország kávétermelésének nagy része is innen származik, és hegyvidékes területeinek vízesései is sok belföldi turistát vonzanak.  A kormánybiztos hangsúlyozta, közvetlen légi járatokkal Délnyugat-Kínából is többen keresnék fel Magyarországot, így Budapest jelentené Európa kapuját a közel 200 milliónyi utazó számára.

 

Bienerth Gusztáv Jünnan turisztikai fejlesztésekért felelős vezetőjével is találkozott. Wen Shuquionggal áttekintették a kulturális csereprogramok lehetőségeit. Felmerült egy budapesti kiállítás ötlete, amely a világhírű jünnani teák mellett a helyi kultúrát is bemutatná. Kunmingban magyarországi múzeumok kiállításainak segítségével tennék vonzóvá hazánkat.