A Dertour is törölte Romániát a katalógusaiból

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2018. február 12. 09:02

Az idén először nem szerepelnek romániai ajánlatok a Dertour katalógusaiban.

Románia az egyetlen ország régiónkban, amelyik hiányzik a nagy német tour-operátorok katalógusaiból: 2012-től a TUI, 2015-től a Neckermann, most pedig a Dertour döntött úgy, hogy kiveszi kínálatából a romániai ajánlatokat.

A profit.ro román gazdasági portál már korábban megjósolta a Dertour döntését, amelyhez a végső lökést állítólag az adta, hogy a közelmúltban a Touristik Aktuell német turisztikai lapban Katrin Holzbrecher, a DER Touristik Közép-Európáért felelős igazgatója fekete ponttal illette Romániát az infrastruktúra hiányosságai, valamint a szűkös és drága szálláskínálat miatt.

A Dertour tavalyi katalógusában a cég még számtalan körutazást, egyéni utazást, tengerparti nyaralást, gyógyüdülést, hétvégi programcsomagokat ajánlott a németeknek, ám vélhetően a hazatérő vendégek is számtalan panaszt fogalmaztak meg. Tény, Romániában most bármelyik turistacsoport számára A-ból B-be elbuszozni kész tortúra.

A Duna-delta éveken át szerepelt a Dertour romániai kínálatában

Fotó: Turizmus.com

A román turisztikai minisztérium sosem ápolt igazán jó kapcsolatokat a német tour-operátorokkal, akiknél a biztosítékot 2017 májusában Mircea Dobre szakminiszter vágta ki azzal, hogy több más külföldi turisztikai képviselet mellett a berlinit is bezárta. Pedig az iroda évente szervezett találkozókat a minisztérium és a német tour-operátorok között. Igaz, az elmúlt két évben a bukaresti turisztikai minisztérium már nem akart találkozni az őket rendre kritizáló német utazásszervezőkkel, akik szemükre vetették, hogy gyakorlatilag magukra maradtak a romániai desztinációk népszerűsítésében, a „Románia-márka” építésében, és a régiós versenytársakkal ellentétben a bukaresti szaktárca semmiben sem támogatja igyekezetüket.

Kapcsolódó cikkek