A dunai szállodahajó-turizmust is sújtja az orosz–ukrán háború

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. május 11. 15:51

Későn indult a szezon 2021-ben a folyami hajózásban érdekelt hazai utazási irodák számára, a hajós vendégek kiszolgálására szakosodott szereplők így 2019-es árbevételüknek csupán a 60-65 százalékát teljesítették tavaly. Az idén összességében azonban pozitívak a várakozások – derül ki körképünkből.

A szakzsargonban a szezon első hónapjának nevezett márciussal szemben tavaly csak a szárazföldi határok június 24-i megnyitása után indulhatott el a nemzetközi folyami hajózás. Néhány napon belül meg is érkeztek az első külföldi vendégek, a Dunán úszó szállodák azután az év végig hozták a vendégeket.

 

Gyors reakció a Covid kihívásaira

A folyami hajózás gyorsan alkalmazkodott a Covid miatt megkövetelt, szigorú biztonsági protokollhoz, a közlekedési eszközként és szálláshelyként is üzemelő hajókon a világjárvány előtt is meglévő, szigorú egészségügyi szabályozást könnyen adaptáltak az új helyzetre.

Az utasok és a személyzet biztonsága érdekében szigorú óvintézkedéseket vezettek be: a fedélzetre lépő utasokat indulás előtt tesztelik, testhőmérsékletüket naponta több alkalommal ellenőrzik, a maszkviselést és a távolságtartást szigorú protokoll szabályozza. A biztonsági előírások betartására a kirándulásoknál és az autóbuszokon is figyelnek, a szabályozás a mai napig szigorúbb, mint az élet más területein.

Ennek is köszönhető, hogy a folyamihajó-társaságok, nagy veszteséggel ugyan, de általában talpon maradtak. Egyes hajók az országhatárok lezárása idején is dolgoztak, volt, amely étteremhajóként vagy álló szállodahajóként működött, mások német belvizeken (a Rajnán és az Elbán) közlekedtek.

Regensburg: a dunai szállodahajók jó része érinti a német város kikötőjét

Fotó: 123rf.com

Sokszínű üzletág

A járvány előtt maximálisan lefedett útvonalak közül a társaságok az újraindulásnál a legnépszerűbbekre koncentráltak, a többit fokozatosan vezetik be újra. A kínálat így is gazdag: a körképünkben megszólaltatott irodák egy része Németországból induló, és ide is érkező túrák hazai programjainak megszervezésében nyújt segítséget. Ezek során a hajók mind a „völgymenetben", mind a „hegymenetben" megállnak Magyarországon. Tengerentúli utasok esetén gyakran Budapesten van az utascsere, ez esetben a vendégek indulás előtt vagy az érkezés után szívesen töltenek 1-2 napot a fővárosban.

Az utak során Budapest a fix megállási pont, de a hajók vidéki városokban: Esztergomban, Visegrádon, Solton, Kalocsán, Mohácson is kikötnek a hosszabb-rövidebb kirándulások kedvéért.

 

Aktív Tours: Nehezen tervezhető az idei év

Az elsősorban német nyelvterületről érkező hajós vendégek kiszolgálásában részt vevő Aktív Tours és a Continental Travel lassú indulásról számolt be lapunknak. Márciusban a programjaik 100, áprilisban pedig 50 százalékát lemondták, ebben a hónapban a Covid mellett már a háború is elbizonytalanította a vendégeket az utazástól. „Májusban várhatóan minden időpontunk megérkezik, a hajók töltöttsége viszont jelen pillanatban 65 százalékon áll, a pandémia előtt jellemző 85-90 százalékhoz képest" – nyilatkozta Kanel Judit ügyvezető.

A Covid alatt gyakran kért gyalogos városnézésekkel szemben, a közönség magas átlagéletkora és a fővárosi attrakciók egymástól távoli elhelyezkedése miatt megrendelőik jelenleg legtöbbször az autóbuszos városnézést választják.

A vendéglátásban és az autóbuszos utaztatásban gyakran okoz problémát a munkaerőhiány, mint ahogy az aktív és tapasztalt idegenvezetők száma is megfogyatkozott.Az iroda szerint érzékelhető a keresletben az orosz–ukrán háború okozta bizonytalanság, a rövid távú foglalásokban érezhető elmaradás ennek a számlájára írható. Az olaj árának drámai növekedése a hajótársaságokat és az autóbuszos partnereiket egyaránt sújtja.„Nekünk hosszú távra kell terveznünk, egész éves szerződéseket kell kötnünk, a 2022-es szezonra például 2021 őszén kellett kiadni a kötelező érvényű árakat. Az árak és az ellátás bizonytalansága miatt ezek húsbavágó kérdések" – magyarázta a szakember.

A hajótársaságok alapesetben jónak látják a szezont, kapacitásaik nagy részét előre lefoglalják. „A háború hatására idén a fixnek vélt foglalás sem biztos, hogy fix marad, illetve nagy kérdés a rövid távú foglalások beindulása. Ennek ellenére pozitív fejleményekben reménykedünk" – tette hozzá a szakember.

Aki látta már az esti Budapestet egy hajó fedélzetéről, mindig emlékezni fog rá

Fotó: 123rf.com

Inspiration Travel: vegyes tapasztalatok

„2021 számunkra döcögősen indult, hiszen június végén csak a szárazföldi határaink nyíltak meg, a repülővel érkező, jellemzően tengerentúli utasok Bécsben landoltak, ahonnan autóbusszal szállítottuk őket a budapesti hajós indulási állomáshoz. A kezdeti forgalom szolid volt, a tengerentúli vendégekre specializálódott hajók töltöttsége 30-40 százalék körül alakult. A szeptembertől meginduló skandinávok azonban már nagyjából 80 százalékra töltött hajókkal érkeztek" – tájékoztatott Lassú Lilla, a folyami hajóval érkező ügyfelek kiszolgálására szakosodott, ausztrál, amerikai és európai társaságokkal együtt dolgozó Inspiration Travel ügyvezetője.

2022-ben gyengébb első és erősebb második félévre, szeptembertől a Covid előtti szintet megközelítő, 80-90 százalékra feltöltött hajókra számítottak, eddigi tapasztalataik azonban küldőpiaconként eltérőek. A tengerentúli ügyfelek esetén márciusban 10 százalékos visszamondást érzékeltek, azóta az új foglalások száma meghaladja a lemondásokét, de a hajók egyelőre alacsony, 30-40 százalékos kihasználtsággal érkeznek. A skandináv vendégek óvatosak: négy áprilisi indulásukat lemondva májusra tervezik az indulást, a foglaltság alacsony. Minden küldőpiacról nagy a bizonytalanság és a kivárás, az utolsó pillanati foglalás. „Ez már egyértelműen a háború hatása" – nyilatkozta az ügyvezető. Van céges csoportjuk, amely kétévnyi, többlépcsős halasztás után végül lemondta a programot, az előleget viszont az ukrán menekültek megsegítésére ajánlotta fel.

Az ausztrál utasaik várhatóan június vége felé tudnak indulni, a britek viszont 75-80 százalékra töltött hajókkal érkeznek.

Budapest mellett gyakran megállnak Mohácson és Esztergomban, illetve szükség esetén Komáromban is hosszabb-rövidebb kirándulásokra.

 

Sváda Office: budafoki boros program és Martonvásár

„A májusig tartó időszak foglalásai vegyes képet mutatnak: vannak partnerek, akik nagyon jó töltöttséggel érkeznek, de akadnak hajók, ahol mindössze 30-50 százalékos a kihasználtság. Komplett lemondás csak pár esetben volt, de ezeket a vendégeket is átfoglalták egy későbbi időpontra" – foglalta össze tapasztalatait Sarlós Katalin, a német nyelvterületről érkező utasokat kiszolgáló Sváda Office ügyvezetője.

Vendégeiknek buszos és gyalogos városnézéseket egyaránt szerveznek, keresettek a szabadban megvalósítható programok, a korábbi évekhez képest népszerűbb a tuk-tukos városnézés. Idei újdonságuk a budafoki boros program és – a pandémia miatt elmaradt, 2020-as Beethoven év kapcsán – a martonvásári látogatás.„Bizonytalanságot okoz a háború, a foglalások és az átcsoportosítások egyaránt ezt mutatják" – emelte ki a szakember. A Fekete-tengerig tartó hosszú utak egyik lehetséges végállomása korábban Ukrajnában volt, jelenleg a román Duna-deltában végződnek ezek az utak.

 

Heed DMC: Utolsó pillanatos megrendelések

„Gyenge szezont zártunk tavaly, csak néhány hónapban érkeztek hajóink, és akkor is csökkentett létszámmal. Novemberben, az omikron terjedése miatt sokan újra zártak, így az év nem csak később kezdődött, hamarabb is zárult a megszokottnál" – nyilatkozta lapunknak Banó Tamás, a Heed DMC ügyvezetője.

Az idei évben a 2019-es évihez hasonló forgalmat vártak, de a háború keresztülhúzta számításaikat, illetve a menetrend is sokkal szellősebb. Két legfontosabb küldőterületük, az USA és Kanada aktivitása kiszámíthatatlan, vannak lemondások és új megrendelések is. A konkrét létszám megadása náluk mindig röviddel a megvalósítás előtt történt, a Covid okán bevezetett, rugalmas lemondási feltételek miatt azonban most egyáltalán nem látnak előre. A létszámcsökkenés átlagosan 50 százalékos.

A hazai szolgáltatókkal kiépített kapcsolataik jól működnek. A felkeresett látnivalók tekintetében nincs lényeges változás, a programok között a városnézés és a fürdőzés a legkeresettebb. „Sajnos a közlekedés nagyon megnehezíti munkánkat. A Parlament és a rakpart felkeresése különösen problémás" – tájékoztatott az ügyvezető.

 

Mahart Tours: Új hajóút indul Budapestről

A Mahart PassNave Kft. utazási irodája, a Mahart Tours kínálatából 2021-ben a folyami hajózást lényegesen kevesebben választották, mint a tengeri hajózást, a visszafogott forgalom oka egyértelműen a pandémia. Az idei év első 3 hónapja a folyami hajózás tekintetében azonban már pozitív változást mutat: cikkünk írása idején a konkrét foglalások száma már meghaladta a tavalyi egész évi utaslétszámot.

Legkeresettebb útvonalaik a Duna alsó és felső szakaszát érintik, de vannak Passautól a Fekete-tengerig utazó vendégeik is. A Duna mellett előfordul rajnai foglalás, érdeklődnek az Ibériai-félszigetet átszelő Douro folyó és a Nílus iránt is.

A hazai indulású utakat előnyben részesítő közönség az idén új dunai hajóútra foglalhat a Mahart Toursnál: az MS Nestroy fedélzetén Budapesttől a Fekete-tengerig élvezhetik az utasok a légkondicionált kabinokat, a hajó szolgáltatásait, a panorámát és a kirándulásokat – nyilatkozta az iroda.

Az orosz–ukrán háború miatti útlemondás tapasztalatuk szerint elhanyagolható mértékű, az al-dunai utaknál az útvonalban viszont van némi változás: az ukrajnai Duna-deltából a kirándulásokat a Duna Sulina- és Szent György-ágába (román) tették át.

 

Fejlődő hazai kikötők, optimista várakozások

A Mahart PassNave Kft. a kikötők forgalmában 2021-ben enyhe növekedést tapasztalt 2020-hoz képest, a későn elindult szezon miatt az utasforgalom azonban a 2019-es évnek mindössze 20 százalékát tette ki. „A folyami hajózás területén világszerte hasonló mértékű volt a visszaesés" – jegyezték meg.

Idén is elindult a Budapesti Körjárat a Dunán

Fotó: Mahart PassNave

Az idei év viszont ígéretesen kezdődött, ráadásul a márciusi indulás egybeesett két nagy Budapesten megrendezett konferenciával. Magyarország volt a házigazdája az első ASTA Global River Cruise Expónak, valamint a Cruise Lines International Association (CLIA) UK & Ireland hajózási eseményének. Az eseményeken a részt vevő hajóstársaságok hajóit és a több száz amerikai, angol utazási ügynököt a Mahart PassNave Kft. a Nemzetközi Hajóállomás kikötőiben fogadta. A rendezvényeken egyértelműen bebizonyosodott, hogy a hajós körutazások iránti kereslet továbbra is nagy, utazásszervezők itthon és külföldön is pozitívak a 2022-es szezont illetően. Az előzetes jelzések alapján idén a 2019-hez hasonló utasforgalom várható.

A hazai dunai kikötők közül az elmúlt időszakban a Dunakanyarban valósultak meg kikötőfejlesztések. Dömösön, Esztergomban, Komáromban, Visegrádon és Zebegényben új pontonok és bejáróhidak lettek bekötve, a kikötői területet is rendezték. Esztergomban új, teljes körű infrastruktúrát biztosító kiszolgáló egységet telepítettek. Mindezeken kívül Szobon és Verőcén két, elsősorban a belföldi utasforgalmat kiszolgáló kikötővel bővült a dunakanyari kikötői paletta.

Írásunk eredetileg a Turizmus.com Magazin 2022. májusi számában jelent meg.