A DZT kiemelt rendezvényt szervez az "úticél Németország" márkának

Forrás: turizmus.com

 2016. december 08. 14:12

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) az 1. Travel Destination Germany Incoming & Brand Summit rendezvényen 2016. december 8–9-én Münchenben kereken 120 nemzetközi médiaképviselőre, illetve a németországi turisztikai szakma résztvevőire számít.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így beszélt az új rendezvény céljáról: „Az úticél Németország mint márka kiváló pozíciónak örvend a nemzetközi turizmusban. Ázsia, Dél-Amerika és Kelet-Európa nagy potenciállal rendelkező piacainak erősen növekvő fogyasztási és utazási kedve a desztinációk egyre erősödő versenyéhez és a nemzetközi utazási trendek változásához vezetett. Ebben a kontextusban kiemelten fontos a vonzó márkaprofil, illetve a profilozás a márkakommunikációban."

 

Az első kongresszusi nap témája Németország aktuális észlelése sikeres márkaként a nemzetközi közegben különböző látószögekből. Témaadó beszédként Vadim Volos, a GfK New York Senior Vice Presidentje az úticél Németország pozícionálásának részleteit mutatja be a GfK Roper Nation Brands Index felmérésében. A spektrumot szélesítik Bill McAndrews – a BMW Group konszernkommunikációs stratégiájának, vállalati és piackommunikációjának vezetője – prezentációi a BMW mint „Made in Germany" márkatermék témában, illetve Franz Inselkammer, az Ayinger magánsörfőzde tulajdonosa és ügyvezetője egy a hagyományt a jelennel ötvöző sikeres bajor sörmárka példájaként. Simon Lehmann, a Phocuswright elnöke bemutatja a fogyasztási felmérések eredményeit és ezek jelentőségét.

A második nap mottója: „Travel Destination Germany – a brand in dialogue". Justin Reid, a TripAdvisor.com Destination Marketing EMEA vezetője a digitális világ tapasztalatairól számol be, Alex Vizeo, a francia sztár-véleményvezér pedig szerepéről beszél a rajongóival és a követőivel folyó párbeszédben. Az online utazási szakértő, Rich Maradik, az nSight ügyvezetője azt elemzi, hogy többek között a külső befolyások hogyan hatnak az utazók keresési és foglalási szokásaira, Matthias Schultze, a GCB German Convention Bureau e.V. munkatársa pedig beszámol a német meetingek aktuális trendjeiről és témáiról és a globális megatrendekről, amelyek meghatározzák a jövő kongresszusi és konferencia üzletágát.

A rendezvényt számos interakciós lehetőség jellemzi: így például egy „Párbeszéd & Engagement Space" nyújt lehetőséget a résztvevők egymás közötti eszmecseréjére, illetve a paneleken való aktív részvételre.

J