A fapados már nem varázsszó

Forrás: turizmus.com

 2018. november 28. 13:38

Sok utasnak elege lett abból, hogy az online ügyesen, időben foglalt repülőjegy kevesebbe kerül, mint a feladott poggyász költsége.

Bár mindig akadnak olyan fiatalok, akik néhány napra egy hátizsákkal elutaznak a világ végére is, a családosok, az üzleti utazók és az idősebb korosztály – márpedig Európa népessége egyre inkább öregszik – nem szereti a repülőtéri meglepetéseket, a fölösnek tűnő akadékoskodást és a váratlan plusz költségeket. Igaz, a légitársaságok honlapján tájékozódni lehet és kell is a feladható poggyászok méretéről és súlyáról, de ezek olyan gyakran változnak, hogy még a fapadosok híveinek is lege lett belőle.

Ezt a problémakört taglalja egy francia hírportál, amelyet átvett az Új Szó is. A francia utazók 60 százaléka megfontolja a jövőben, hogy elkerüli a szigorúbb, csak kis kézipoggyászt a fedélzetre engedő légitársaságokat. A 50–64 éveseknek pedig 66 százaléka válaszolt úgy, hogy inkább választanának egy „hagyományos” légitársaságot, olyat, amely normál csomagot korlátozás nélkül felenged a fedélzetre.

Az idősebbek fapados helyett „hagyományos” légitársaságot választanának

Fotó: pixabay.com

Árban lassan ugyanott van a két szolgáltatásfajta, hiszen a plusz csomagokért tetemes összeget kell fizetni, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy szűkek az ülések, a catering nincs benne az árban, és előre kell tolakodni a felszállásnál, hogy annak az egy csomagnak is jusson hely az ülések fölötti csomagtartóban.

A több mint ezer 18 éven felülit megszólító felmérés szerint a francia utazók egyharmada választotta az utóbbi két évben a fapadosokat valamely útjához. A válaszadók 42 százaléka szerint helyfoglalásnál a legnagyobb aggályt a kiegészítő szolgáltatások árazása jelenti, ez fontosabb szempont, mint a járat törlése vagy késése.