A fapadosok erősítik az európai gazdaságot és az integrációt

Forrás: turizmus.com

 2018. május 17. 16:54

A Ryanair üdvözölte a CEPS (Európai Politikatudományi Központ) kutatási projektjének eredményeit, mely szerint a low cost légitársaságok erősítik az európai integrációt, és ily módon közelebb hozzák egymáshoz az unió tagországait.

A jelentés szerint a fapados légitársaságok szorosabbá fonják, összekötik az EU tagországait. Ezek a vállalkozások hozzájárulnak a munkaerő mobilitásához, a diákok utazásainak megkönnyítéséhez, a szabadidő olcsóbb eltöltéséhez, a turizmus növekedéséhez. Általuk egyre szélesebb közönség engedheti meg magának, hogy repüljön.

A fapados légitársaságok forradalmasították a légi utazást az elmúlt 30 évben. Régen egyes légitársaságok szinte monopóliumszerűen uralták az eget, és magas viteldíjat szabtak ki. Ahogy a Ryanair közleménye fogalmaz, a fapados fuvarozók talán minden más intézménynél többet tettek az európai integráció erősítéséért, elsősorban a turizmus és a munkaerő-mobilitás területén.

 

A fapados légitársaságok forradalmasították a légi utazást az elmúlt 30 évben

Fotó: pixabay

Az idén is ebben a szellemben tevékenykedik a Ryanair, amelynek gépei 37 ország 216 repülőterén fordulnak meg. Támogatja a helyi gazdaságok és egyes régiók fejlődését, segíti az Erasmus-programban résztvevő diákok tanulmányait, valamint a munkaerő-mobilitást és a gördülékenyebb üzletmenetet is.

A Ryanair képviseletében Kenny Jacobs nyilatkozatában kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartják a CEPS jelentését, amely kimutatta, hogy az olcsó tarifák és a széles járatkínálat mekkora mértékben bővítik az EU belső piacát, miközben lehetőséget teremtenek a foglalkoztatás európai szintű növelésére és a turisztikai bevételek gyarapítására.

Kapcsolódó cikkek

Szárnyal az ír fapados

2018. február 05.