A fedélzettel együtt a fedélzeti kiszolgálás is megújul az Air France-nál

Forrás: turizmus.com

 2022. május 13. 10:50

Az utazási élmény további javítása érdekében felújítja mind a 12 Boeing 777-300-as fedélzetét az Air France, a business osztályra a legújabb, suite kialakítású ülések kerülnek. Az ételkínálat az eddigieknél fenntarthatóbb lesz.

A francia elegancia jegyében újítja meg a hosszú távú járatok teljesítésére használt Boeing 777-300-asok prémium kabinját, mert célja, hogy a folyamatos fejlesztésekkel a lehető legjobb utazási élményt nyújtsa ügyfeleinek.

Az üzleti osztály most alapjaiban újul meg. Az ülések három fő tulajdonsága, hogy közel két méter hosszú, teljesen vízszintes ággyá alakíthatók, mindegyik folyosókapcsolatos és a mozgatható ajtókkal rendelkező suite (lakosztály) kialakításnak köszönhetően zavartalan privát szférát biztosítanak. A középen elhelyezett ülések esetében a privát szféra zavartalanságáról egy plusz panel is gondoskodik.

Privát szféra és kényelem az üzleti osztályon

Fotó: Air France

Minden ülőhelyhez 17,3 hüvelyk képátlójú, 4K felbontású, tükröződésmentes érintőképernyő is tartozik, a szórakoztató tartalmakat zajszűrő technológiás fejhallgatókon keresztül lehet élvezni, de a Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően az utasok a saját fejhallgatóikat is használhatják.

Ez a szolgáltatás 2022 szeptemberétől fokozatosan válik elérhetővé az Air France Boeing 777-300-as gépein, amelyeken egyenként 48 ülőhelyet alakítanak ki az üzleti osztályon.

Ezzel egy időben a prémium turista és turista osztály is megújul. Előbbiben az Airbus A350-eseken bemutatott, 96 centiméteres lábteret kínáló, 124 fokra dönthető, a korábbinál szélesebb, USB A és C csatlakozóval és zajszűrős fejhallgatóval ellátott ülések kerülnek. A turista osztály ülései 43 centiméter szélesek, 119 fokra dönthetők és 79 centiméter lábteret biztosítanak, emellett USB A csatlakozó is elérhető. Mindkét osztályon 13,3 hüvely képátlójú, 4K felbontású, Bluetooth-technológiával ellátott érintőképernyőket építenek be.

Az első felújított kabinú Boeing 777-300-as, a „Fontainebleau” idén ősszel New Yorkba teljesíti első járatát.

A Michelin-csillagos séfek által összeállított menü halételeket is tartalmaz

Fotó: Air France

A fedélzettel együtt a fedélzeti kiszolgálás is megújul. Az üzleti osztályon Michelin-csillagos séfek által összeállított menü a hagyományos fogások mellett vegetáriánus és halételeket is tartalmaz. A felszolgált menü minden osztályon A, vagy B tápépérték-besorolást kapott, vagyis magas tápértékű és rendkívül fontos a kiegyensúlyozott étrend szempontjából.

Az ételpazarlás csökkentése érdekében az Air France egyre szélesebb kör számára teszi lehetővé, hogy előre kiválaszthassa a menüt, a megmaradt ételeket jótékony szervezeteknek adja át, a fenntarthatóság jegyében az egyszer használatos műanyagok 90 százalékát 2023-ra lecseréli, a keletkező hulladékot pedig szelektíven gyűjti.

A légitársaság imázsvideója is jól érzékelteti, hogy a francia eleganciát valóban új magasságokba emelik: