A félelem nem veszi el az amerikaiak kedvét Európától

Forrás: turizmus.com

 2016. május 11. 17:28

Miközben Európa továbbra is a biztonsági kérdésekre és a lehetséges terroristafészkek felderítésére fókuszál, a Travel Leaders Group legfrissebb felmérése szerint az amerikai utazók ismét Franciaország felé fordítják figyelmüket.

Az utaztató cég április 4–30. között 3431 amerikai fogyasztót kérdezett meg utazási terveikről. Azok között, akik 2016-ban európai utazást terveznek, egyértelműen Franciaország vezet. A felmérésben részt vevők azon része, aki az idei évben már nem szeretne Európába utazni, döntését a biztonsági kockázattal is magyarázta – írja az eTurboNews.

„Utazási kockázat már mindenhol létezik, beleértve az otthonunkat is. Így talán nem meglepő, hogy a legfrissebb felmérésünk adatai szerint sok amerikai nem hagyja, hogy a félelem vagy a fenyegetés legyőzze a vágyát a világ és más kultúrák felfedezésére" – mondta Ninan Chacko, a Travel Leaders Group vezérigazgatója. Eredményeik szerint a legtöbb amerikai egyetért azzal, hogy az utazás az egyik leghatékonyabb eszköz a tudatlanság, a félelem és a gyűlölet legyőzésére.

Továbbra is sokan választották, vagy választják Európát. A felmérésben részt vevők 8,2 százaléka utazott Európába ebben az évben, a legtöbben Nagy-Britanniába, Franciaországba, Olaszországba, Németországba és Hollandiába. A megkérdezettek 17,1 százaléka pedig a közeljövőben kíván az öreg kontinensre utazni, az ő népszerűségi listájukat – mint fentebb írtuk – Franciaország vezeti, melyet Olaszország, Nagy-Britannia, Németország és Spanyolország követ. A megkérdezettek 98,3 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, szándékában áll-e megvalósítani utazási terveit. Majdnem 28 százalékuk igennel válaszolt arra a kérdésre is, vállalkoznának-e egy európai (vagy egy újabb európai) útra.

Azok, akik az idei évben nem terveznek Európai utazást, a következő okokat jelölték meg leginkább indoklásként: már lezajlott a nagy vakációjuk, vagy eltervezték azt (48,5 százalék), anyagi okok (31,2 százalék), biztonsági aggályok (25,5 százalék), nem érdekli őket ez a földrész (16,4 százalék), nincs idejük nyaralásra (6,3 százalék).

Arra a kérdésre, hogy vannak-e olyan európai országok, melyeket a közelmúlt eseményei fényében kifejezetten szeretnének elkerülni idén, a megkérdezettek 37,5 százaléka nemmel válaszolt, 26,6 százalékuk pedig azt vallotta, nem engedik, hogy a félelem diktáljon utazásaiknak. A válaszadók egyötöde Törökországot, közel 15 százaléka Belgiumot, illetve Oroszországot kerülné el.