A fenntartható kerozinellátásról szerződött az Air France-KLM

Forrás: turizmus.com

 2022. október 26. 12:57

Az Air France-KLM Csoport 2030-ra kerozinigényének 10 százalékát fenntartható forrásból származó üzemanyaggal (SAF) elégíti ki, ennek érdekében két kötelező érvényű szerződést írt alá a Neste és DG Fuels vállalatokkal, amelyek 1,6 millió tonna üzemanyagot szállítanak a légitársasági csoportnak.

A szerződésben foglalt első szállítmány várhatóan 2023-ban érkezik meg, ezzel az Air France-KLM Csoport újabb fontos lépést tesz a légi közlekedés fenntarthatóságának elérése érdekében.

Ez az első lépés abban a hosszú folyamatban, amelynek eredményeként a Csoport légitársaságai 10 százalékban fenntartható kerozint használnak fel a járatok teljesítéséhez. A szerződés által lekötött 1,6 millió tonna üzemanyagot 2036-ig szállítják le és ennek segítségével teljes életciklusra vetítve 4,6 millió tonna szén-dioxid kibocsátása kerülhető el a hagyományos kerozinhoz viszonyítva.

A finn Neste 2023 és 2030 között 1 millió, az amerikai DG Fuels 2027 és 2036 között további 600 ezer tonna alternatív üzemanyagot szállít le. Ez a mennyiség 3 százalékot tesz ki, a további 7 százalék beszerzéséről jelenleg is tárgyalásokat folytat az Air France-KLM Csoport, amely ezzel is tovább diverzifikálja a beszerzési forrásait.

Az Air France-KLM Csoport újabb fontos lépést tesz a légi közlekedés fenntarthatóságának elérése érdekében

Fotó: 123rf.com

Az Air France-KLM Csoport másik fontos célkitűzése, hogy a 2019-es szinthez képest 2030-ra 30 százalékkal csökkenti az egy utaskilométerre vetített szén-dioxid-kibocsátást, ennek része a fenntartható kerozin használata is.

Ezzel a kötelező érvényű vásárlással a vállalat a fenntartható kerozin gyártási kapacitásainak kiépülését is támogatja, ez az ipar ugyanis még világszinten gyerekcipőben jár.

A légitársasági csoport környezetvédelmi céljainak elérése érdekében további szerződéseket köt majd, ezek nemcsak SAF-beszerzésre, hanem egyéb alternatív üzemanyagok, illetve közvetlen karbonkivonásra és tárolásra vonatkozó kutatására és fejlesztése vonatkoznak.

A legfőbb cél, hogy a légi közlekedés 2050-re karbonsemleges legyen, ehhez azonban a civil és privát szektor bevonására is szükség van, amelyek támogatásokkal is elősegíthetik a folyamatokat.