A fiatalok felé nyit MÁV-csoport

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 28. 12:43

Ismét nyílt napot tartott a vasúttársaság a középiskolások és egyetemisták számára. A „XXI. századi technológiák a MÁV-nál” címet viselő rendezvényen még a májusinál is nagyobb volt az érdeklődés.

A MÁV-csoport kiemelt hangsúlyt helyez a szakember-utánpótlás biztosítására, ennek érdekében minden lehetőséget megragad, hogy kapcsolatba lépjen lehetséges jövőbeli munkavállalóival. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen vonzó munkáltatóként gondoljanak a MÁV-csoportra a pályaválasztás előtt.

 

Milyen lesz a jövő személyszállítása? Mit kell tudni a korszerű vasúti járművekről és a legújabb járműfejlesztési trendekről? Milyen a korszerű pályaépítési technológia? Mit jelent a pályafenntartás és a pályadiagnosztika a mindennapokban? Mit csinál egy biztosítóberendezési mérnök? Milyen a vasúti informatika, távközlés és villamosenergia-ellátás a XXI. században? Hogyan zajlik a forgalomirányítás?

Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kaphattak választ azok az egyetemisták és középiskolások, akik ellátogattak tegnap a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkba, a MÁV-csoport nyílt napjára.

 

A „XXI. századi technológiák a MÁV-nál” címmel megtartott eseményen több mint hatszáz egyetemista és szakgimnáziumi tanuló (illetve felnőtt kísérő) vett részt; a vállalatcsoport hat cégének százötven munkavállalója állt rendelkezésükre.

A MÁV-csoport elsősorban azokat a fiatalokat várta a rendezvényre, akik jövőbeli lehetséges munkahelyükként gondolnak a vasútra, de eddig még nem rendelkeztek teljes körű információkkal a társaság pontos tevékenységéről, s ezért szerettek volna többet megtudni a működésről, közép- és felső fokú ösztöndíjrendszerről vagy pályakezdő diplomásoknak szóló programjáról.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Dekorálj vasúti aluljárót!

2017. szeptember 24.