A Finnairrel érkezett Budapestre Joulupukki

Forrás: turizmus.com

 2018. november 29. 15:28

A Finnair menetrendszerű AY1251-es számú járatával megérkezett Helsinkiből Ferihegyre a finn Mikulás, Joulupukki.

A finn Mikulás hagyományosan néhány nappal december 6-a előtt érkezik Magyarországra, hogy legyen ideje alaposan körülnézni az országban és minél több gyermeket fel tudjon keresni. Az idén a Joulupukkit nulla fok körüli hőmérséklet és metszően hideg szél fogadta a repülőtéren. A betonon a finn Mikulást a vecsési Mosolyország Óvoda gyermekei, néhány szerencsés repülőtéri dolgozó óvodás korú gyermeke és közel ötvenfős médiacsapat várta.

 

A Joulupukki utolsóként hagyta el az Airbus A321-es típusú gépet, majd meghallgatta a vecsési óvodások énekét és átvette tőlük a rajzos üdvözleteket. A nagyobbak közül többen levelet is írtak a Mikulásnak arról, hogy mit szeretnének kapni ajándékba.

 

Ezeket a kívánságokat egyébként évközben postán is el lehet juttatni a Joulupukkihoz, hiszen ő Lappföldön, az északi sarkkörön túl, Rovaniemi finn várostól északra egy fenyőerdő mélyén él. Olyan nagy levélforgalmat bonyolít a világ minden részén élő gyerekekkel, hogy a finn posta egy külön postahivatalt nyitott a számára fenyőerdőben lévő háza mellett. (Joulupukki levélcíme: Joulupukin Pajakylä, 96930 NAPAPIIRI, Finnország)

 

Fotók: bud.hu

A finn Mikulás találkozik néhány budapesti óvoda és iskola gyermekeivel, majd országjárásra indul. Programját idén a Mikulásgyár szervezi Magyarországon, ennek részleteiről a www.mikulasgyar.hu webcímen lehet informálódni.

 

Kapcsolódó cikkek