A FlixBus és a FlixTrain után elindulhat a FlixCar is

Forrás: turizmus.com

 2019. július 19. 17:03

A továbbterjeszkedés érdekében újabb befektetőket vont be a FlixMobility, a FlixBus és a FlixTrain anyacége.

A 2013-ban német startupként elindult és mára nemzetközi szolgáltatóvá vált FlixMobility az évtizedes múlttal és vezető technológiai cégportfólióval rendelkező TCV-vel és Permirával kötött stratégiai partnerséget – tájékoztatott közleményében a cég.

A forrásbevonással a cég a további nemzetközi terjeszkedést és új FlixMobility-termékek bevezetését finanszírozza majd. A FlixBus célja, hogy piacvezetővé váljon az Amerikai Egyesült Államokban, illetve 2020-ban újabb piacokra lépjen be Dél-Amerikában és Ázsiában.

A befektetésnek köszönhetően a FlixTrain is tovább terjeszkedhet újabb európai országokban a 2020-as piacnyitást követően, illetve tovább növelheti kínálatát Németországon belül is, ahol már most is több útvonalon biztosít vasúti összeköttetéseket.

Emellett a befektetés révén elindulhat a FlixCar is, egy telekocsi platform, amely a FlixBus és a FlixTrain hálózatát egészíti majd ki – írják közleményükben.

A FlixBus és a FlixTrain szolgáltatásait 2018-ban 45 millióan vették igénybe.

A FlixTrain Németország után Svédországban és Franciaországban is megjelenhet

Fotó: flixbus.hu

A közlemény szerint a FlixMobility piacvezető Európában, és 2018-as USA-beli megjelenésének köszönhetően már 29 országban van jelen. A vállalat több mint 300 független távolsági buszos és vasúti partnerrel működik együtt.

A Németországban 2018-ban bevezetett FlixTrain a FlixBus modellt alkalmazza a vasúti szolgáltatások piacán.

Korábban megírtuk, hogy a Flixbus már felvásárolta európai konkurensét, az Eurolinest.