A FlixBusszal is sokan utaztak idén Horvátországba

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 19. 15:07

A tavalyinál 50 százalékkal többen utaztak Magyarországról Horvátországba a FlixBus járatain idén nyáron. A legtöbben Zágrábba utaztak, de Split, Rijeka és Eszék is a népszerű célállomások között volt.

A FlixBus közvetlen távolsági járatai napi rendszerességgel indultak 17 tengerparti településre, egyes városokba naponta többször is – tájékoztat a társaság közleménye.

A vállalat 2018-hoz viszonyítva jelentősen bővítette ajánlatát. Zágrábba az előző évi hathoz képest idén nyáron napi 12 közvetlen összeköttetés volt elérhető.

A legtöbben Zágrábba utaztak a FlixBus horvát járatain

Fotó: unsplash.com

Olyan dalmáciai városok mellett, mint Zadar, Split vagy Dubrovnik megjelentek a kínálatban az Isztria közkedvelt nyaralóhelyei, így Pula, Rovinj és Umag is. Emellett a fővárosból egy átszállással számos további tengerparti település volt elérhető.

A június 1. és augusztus 31. közötti időszakban Magyarországról a legtöbb utas Zágrábba érkezett. A fővároson kívül a három legnépszerűbb célállomás Split, Eszék és Rijeka volt.

Összességében 50 százalékkal nőtt a Magyarországról Horvátországba utazók száma, ezzel déli szomszédunk a második legnépszerűbb volt a FlixBus hálózatában a Magyarországról induló utasok körében.