A FlixMobility megvásárolta a Greyhoundot

Forrás: turizmus.com

 2021. október 27. 13:13

A FlixMobility, a FlixBus és FlixTrain márkák globális mobilitási szolgáltatója bejelentette, hogy megvásárolta a FirstGroup plc-től a Greyhound Lines, Inc.-t, az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb távolsági buszos szolgáltatóját.

A FlixMobility víziója, hogy könnyen használható, megfizethető és környezetbarát utazási lehetőséget biztosítson világszerte. A felvásárlással a vállalat újabb fontos lépést tesz ennek megvalósítása felé – írják közleményükben.

A globális FlixBus-hálózat több mint 2500 úti célt érint, az USA-n kívül még 36 országban, összesen négyszázezer napi összeköttetést biztosít. A Greyhound jelenleg megközelítőleg 2400 úti célt köt össze Észak-Amerikában, és közel 16 millió utast szállít évente.

A FlixBus buszai 2018-ban gördültek be először az USA-ba, most pedig a Greyhoundot is felvásárolta a vállalat

Fotó: FlixBus

„Az észak-amerikai ügyfelek egyre inkább keresik a megfizethető, kényelmes, okos és fenntartható mobilitási megoldásokat. Egy vonzó ajánlat jelentősen több utazót csábít a személyautókból a távolsági buszos közösségi mobilitás felé” – mondta el André Schwämmlein, a FlixMobility alapítója és ügyvezető igazgatója.

„A hálózatunk folyamatos bővítése partnerek bevonásával és akvizíciókkal mindig szerves része volt a növekedési stratégiánknak, globális jelenlétünk építésének. A Greyhound megvásárlása hatalmas lépés előre, ami megerősíti a FlixBus pozícióját az USA-ban” – tette hozzá Jochen Engert, a FlixMobility alapítója és ügyvezető igazgatója.

David Martin, a FirstGroup plc ügyvezető elnöke elmondta, hogy a Greyhound eladása a FlixMobility-nek része a portfólió-racionalizálási stratégiájuknak, a FirstGroup-ot ugyanis vezető tömegközlekedési vállalattá fókuszálják újra az Egyesült Királyságban.

A FlixBus USA 2018-ban indult, eleinte délnyugati desztinációkat kínált, mint például Los Angeles, Las Vegas vagy Phoenix. Azóta a vállalat kiterjesztette tevékenységét, így megkönnyítette az utazást további délnyugati, déli, északkeleti és a csendes-óceáni partvidék északnyugati régiójában lévő városok között.