A foci-Eb megnégyszerezheti a telekocsi-forgalmat Németország felé

Forrás: turizmus.com

 2024. június 07. 09:21

A hazai szurkolók június 15-én Kölnben, 19-én és 23-án pedig Stuttgartban szurkolhatnak a magyar válogatottnak a futball Eb-n. Az Oszkár Telekocsi adatai alapján már a 2016-os franciaországi EB alatt is megnégyszereződött a telekocsi forgalom, idén pedig ennél is nagyobb forgalomra számítanak.

A mérkőzések tíz német városban zajlanak majd, így Berlin, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Köln, Leipzig, München és Stuttgart is szurkolóktól lesz hangos. A magyar válogatott június 15-én Kölnben, 19-én és 23-án pedig Stuttgartban játszik biztosan, az eredményektől függően pedig további mérkőzésekre is lehet majd számítani.

Azoknak, akik élőben szurkolnának a tornán, a jegyek mellett az utazás és a szállás költségeivel is számolniuk kell. Évről évre egyre több közlekedési eszköz válik elérhetővé a drukkerek számára, így rohamosan nő az olyan alternatív utazási formák népszerűsége is, mint a megosztott autózás. Németország eddig is a legnépszerűbb külföldi célállomás volt a hazai telekocsizók körében, így ide még a francia Eb-re irányuló forgalomnál is nagyobbra számítanak.

telekocsi_123rf

Az EB ideje alatt akár négyszeres forgalomra is számítanak Németország felé

Fotó: 123rf.com

Prácser Attila, az Oszkár Telekocsi szolgáltatás társalapítója elmondta: „Ha mondjuk három személlyel megosztjuk autónkat, csökken az egy főre jutó költsége az útnak, ami negyede, vagy akár ötöde is lehet egy repülőjegy árának. Ráadásul abban az esetben, ha a magyarok továbbjutnak, az új dátumokra akár a mérkőzést megelőző este is tudnak még foglalni egy-egy szabad helyet az utasok."

A foci-Eb időszakában Stuttgart egyetlen nagy stadionként, óriási szurkolói zónákkal várja azokat is, akik nem jutottak jegyekhez. Sokan ezért spontán döntik el, hogy kilátogatnak a helyszínre, így ilyenkor is érdemes osztozni az autókon.

Az Oszkár Telekocsi korábban is tapasztalt már kiugróan magas aktivitást, tavaly szeptemberben például a Szeged – Budapest vonalon két nap alatt több mint 1500 utas választotta a megosztott autózás lehetőségét, amikor a vonatok helyett pótlóbuszok kezdtek el közlekedni az említett szakaszon. A nyári olimpiai játékok alatt is gyarapodhat a foglalások száma, hiszen a Franciaországba vezető útra szintén meghirdethetik szabad helyeiket azok, akik ilyen módon csökkentenék költségeiket.