A turistamágnes fogaskerekű helyett autóbuszok járnak egész télen

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. november 14. 08:25

Autóbuszok járnak a fogaskerekű helyett egész télen, az ideiglenes üzemszünet a tervezett tavaszi pályafelújítás végéig tart. A téli pihenőt az energia- és gazdasági válságra hivatkozva rendelték el. A XII. kerület a fogaskerekű újraindítását kéri a főpolgármestertől.

A fogaskerekű október 3-a óta nem jár pályafelújítás miatt; a buszos pótlás a cég korábbi közlése szerint eredetileg november 17-éig tartott volna, de a bejelentett téli leállás miatt a fogaskerekű másnap sem indul el. A járat ideiglenes szüneteltetéséről a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. döntött – közölte a BKK pénteken. A közlemény szerint az intézkedésnek köszönhetően több mint 120 millió forintot spórol Budapest közösségi közlekedése, emellett a szakemberek a kötelező karbantartást is elvégezhetik a járműveken.

A kötöttpályás járat helyett a 21-es, 21A, 212-es, 212A, 212B és 221-es autóbuszokat választhatják az utasok, amelyek kibővített menetrend szerint járnak majd.

Mint írták, a dráguló üzemanyag- és villamosenergia-költségek súlyos terhet jelentenek a közösségi közlekedés számára, ezért a fővárosi tulajdonban lévő társaságok igyekeznek a szokásoshoz képest is költséghatékonyabban működtetni Budapest közlekedési hálózatát.

A fogaskerekű téli pihenőjét az energia- és gazdasági válságra hivatkozva rendelték el

Fotó: BKK

A jellemzően a turisták által, illetve szabadidős céllal használt 60-as jelzésű fogaskerekűvel nagyon kevesen utaznak a hideg hónapokban. Ez hétköznapokon 10 százalékos, hétvégén legfeljebb 30 százalékos kihasználtságot jelent – írták.

 

A fogaskerekű újraindítását kéri a XII. kerület

A fogaskerekű újraindítását kérte Fonti Krisztina XII. kerületi alpolgármester Karácsony Gergely főpolgármestertől – derül ki az alpolgármester MTI-hez eljuttatott, pénteki keltezésű leveléből. „Sok hegyvidéki lakóhoz hasonlóan magam is megdöbbenve értesültem arról, hogy a fogaskerekű tervezett karbantartásának lezárultával mégsem indul újra", holott „működtetése kötelező feladata a fővárosnak” – áll a levélben. Fonti szerint nehezen hihető a takarékosságra hivatkozás a fogaskerekű esetében, hiszen ez az egyetlen közlekedési eszköz, amelynek működését a főváros megszünteti. Az így megspórolni tervezett mintegy 100 millió forint pedig a BKK 200 milliárdos működési költségének mindössze fél ezreléke. A kerületi alpolgármester levelében arra kéri a főpolgármestert, hogy képviselje az itt élők érdekeit, és tegye lehetővé, hogy ismét használhassák a fogaskerekűt.