A főszezonban hétköznap is közlekednek a Balatonnál a Bagolyvonatok

Forrás: turizmus.com

 2024. június 28. 09:50

A Bagolyvonatok jóvoltából a főszezonban a hét bármilyen napján éjszaka is eljuthatunk Budapestről a Balaton déli partján fekvő településekre, míg az északi és nyugati parton a Bagolyvonatok többsége péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekedik.

A Bagolyvonatok elő- és utószezonban csak hétvégenként biztosítják az éjszakai eljutást a főváros és a magyar tenger között, a főszezonban viszont munkanapokon is igénybe vehetik az utasok - tájékoztatott a MÁV-START.

A járatok a déli parton végig, az északi parton a főváros és Balatonfüred között modern FLIRT motorvonatból állnak, amelyek kamerázott és légkondicionált járművek.

Bagolyvonat indul a 2. vágányról, a vágány mellett, kérjük, vigyázzanak!

Fotó: MÁV-START

A déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban minden nap kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok, melyek a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A hétvégi időszakban, azaz csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként közlekednek a part menti szakaszon, egyes vonatok esetén székesfehérvári átszállással. A Balaton Sound és a Strand Fesztivál idején még ehhez képest is sűrített menetrend szerint közlekednek.

Az északi és a nyugati parton hétvégenként (péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka) a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely–Tapolca, Tapolca–Balatonfüred, és a Balatonfüred–Székesfehérvár viszonylatokon.

Budapest és Balatonfüred között egy pár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik.

A Bagolyvonatokkal általános díjszabás szerint lehet utazni, ezért helyjegyre sincs szükség, így az igénybe vételükhöz elegendőek az ország- és vármegyebérletek, ezek napijegy változatai (Vármegye24, Magyarország24), továbbá a Balaton24 és a Balaton Sound TravelPass is felhasználhatók minden egyéb jegy megvásárlása nélkül.