A franciák nem adják fel – kulturális és gasztronómiai ajánló Avignonból

Forrás: turizmus.com

 2015. november 30. 13:01

Már a 2016-os I. negyedév gazdag programjából szemezgethetünk abból a programajánlóból, amelyet az Avignon és környéke turisztikai hivatal bocsátott ki.

Avignon a kultúra régi bölcsője – a január 28-tól február 4-ig tartó patinás színházi fesztivál minden évben sok ezer embert vonz. Egészen február 20-ig tart a kortárs táncparádé, amelynek keretében előadások, performanszok, filmek, kiállítások és más események vonzzák majd a nagyérdeműt. Március 15-19. között a Southern Cinematography Festival vár majd sok, elsősorban szakmai látogatót.

Az ínyencek napja lesz február 14-e, amikor a szerelem jegyében készítenek a séfek vágyfokozó rafinált ínyencségeket az avignoni vásárcsarnok bisztróiban és az elegáns éttermekben.

A szarvasgomba vásár egyben a helyi és regionális termékek színes palettája is. Ahogyan a franciák mondják, Provance fekete gyöngye, a szarvasgomba kihagyhatatlan csemege, néhány szeletkét mindenkinek érdemes majd belőle megkóstolni. Minderről az avignoni és a környékbeli séfek gondoskodnak.

Bővebb infó: www.avignon-tourisme.com