A fürdők vonzzák a legtöbb vendéget Szolnok megyében

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 24. 12:25

Területileg koncentrált vendégforgalom jellemző Jász-Nagykun-Szolnok megyére: a látogatók 74 százaléka mindössze négy településre koncentrálódik.

A legnépszerűbbek még mindig a tradicionális fürdőhelyek, egyebek mellett Cserkeszőlő, Berekfürdő, valamint a Tisza-tó térsége és Szolnok – mondta Galó Anita, az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület elnöke a szoljon.hu cikke szerint.

A Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdőt idén hazánk negyedik legkedveltebb „feltörekvő” fürdőjévé választották. A kisebb települések között is zömmel fedett stranddal rendelkezők kerültek előkelőbb helyre, kiemelve Martfűt, Kisújszállást, Túrkevét és Jászapátit.

Galó Anita egy friss kérdőíves kutatás eredményéről is beszámolt, mely szerint a turisták két-három éjszakát töltenek az Alföld szívében, fő motivációként az egészségturisztikai szolgáltatásokat, az aktív időtöltést és a fesztiválokat jelölték meg.Szolnok megyében a legismertebb turisztikai kínálati elemként a válaszadók a Tisza-tavat, a Jászberényi Állatkertet, Cserkeszőlőt, a Szolnoki Tiszavirág Fesztivált és a RepTárat azonosították.

Szolnok megye egyik legismertebb turisztikai attrakciója a RepTár

Fotó: reptar.hu

A szolnoki Garden Hotelben az elmúlt évekhez képest 8-10 százalékos vendégszám-növekedést figyeltek meg az idei szezonban, ami az országos átlagos emelkedéssel azonos tendenciát mutat. Falusi János ügyvezető hozzátette: „Bizakodással várjuk a húsz hónap múlva elkészülő fürdőt, hiszen hatalmas vonzereje lesz a városunknak, így főleg a hosszú hétvégékre is gazdagodhat a programkínálatunk.”

A megkérdezett szolgáltatók szerint a Tisza-tó idén erősebb főszezont zárt, mint tavaly.

A legnépszerűbb úti cél 2019-ben is a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum volt, de sokan keresték fel a Tiszavirág Ártéri Sétautat vagy a megújult abádszalóki strandot is.

Tiszafüred környékén hosszú évek óta a két-három órás csónaktúrák a legnépszerűbbek, ez idén sem volt másként. Nagy igény mutatkozott a kajak- és kenubérlések iránt is.

Érezhető hatással van a kerékpáros forgalomra a Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút építése. Idén augusztus végéig 39 739 biciklis tekert át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami némi visszaesés a tavaly nyári adatokhoz képest. Ennek az az oka, hogy a Tiszafüred és Poroszló közötti forgalomkorlátozás miatt a feltorlódó gépjárművek között veszélyes a kerékpározás, ezért idén sokan álltak el attól, hogy megkerüljék a Tisza-tavat.

Kapcsolódó cikkek