"A gleccsertől a borig" túraútvonal Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2016. május 10. 15:16

Ezen az egész Európában egyedinek számító, valamennyi stájer régiót érintő, összesen 950 kilométer hosszú és 60 szakaszból álló vadonatúj túraútvonalon számtalan természeti és kulturális látnivaló, valamint kulináris élmény vár a kirándulókra.

Útközben elhaladunk például a Dachstein, a Gesäuse és a Hochschwab impozáns hegyvonulatai mellett, érintünk olyan látnivalókat, mint a világ legnagyobb kolostori könyvtára az admonti bencés apátságban, vagy a világörökséghez tartozó Semmering­­- vasút, az út lezárásaként pedig eljutunk a források birodalmába, a stájer termálvidékre. A Dachstein-gleccsert a Stájerország déli és keleti tájain fekvő borvidékekkel összekötő felfedezőtúra egy északi és egy déli útvonalon is bejárható.

 

A túraútvonal kiindulópontja 2700 méteres magasságban, a Dachstein-gleccsernél található. Az első szakasz az örök jég és hó birodalmán át vezet, majd a két útvonal különválik egymástól egy 548 kilométer hosszú északi útra, amely 35 szakaszon át vezet a stájer termálvidéken található Bad Radkersburgba, valamint egy 376 kilométer hosszú déli útvonalra, amely 25 szakaszon át vezet a Dél-Stájerországban található Leibnitz településre.

 

Néhány kitérőt is beleszámítva a két útvonal együttesen adja ki a 950 kilométeres hosszúságot. Mindkét útvonal csaknem minden pontján lehetőség van elkezdeni vagy befejezni a túrázást. Így egészen pontosan az erőnlétünkhöz és az érdeklődési körünkhöz igazíthatjuk a felfedezőtúrát. A csomagszállítást is kínáló, különféle szakaszokat magában foglaló túraajánlatok igazán kényelmessé és komfortossá teszik a kirándulást.

www.steiermark.com/wandern