A görög gazdasági válság ellenére is szárnyal az Aegean Airlines

Forrás: turizmus.com

 2015. október 11. 09:02

A nemzetközi forgalom 29 százalékkal nőtt az Aegean görög légitársaságnál 2015. júliusa és szeptembere között, az idei évi szép eredményei elsősorban a hálózat sikeres bővítésének köszönhetők.

Az Aegean és az Olympic Air az év első 9 hónapjában 9,2 millió utast szállított, ami 17 százalékos növekedés 2014-hez képest. A harmadik negyedév különösen szép eredményt hozott, júliustól szeptemberig a két légitársaság utasszáma 19 százalékkal volt magasabb, mint az előző évben, a nemzetközi utasok száma is magasabb volt a piaci átlagnál. A harmadik negyedévben csak az Aegean 2,35 millió utast szállított nemzetközi hálózatán, ez 29 százalékos növekedés 2014-hez képest.

Az új célállomásokról elérhetővé tett Athén különösen jó évet zárt 34 százalékos bővüléssel. Az orosz vendégforgalom visszaesése ellenére hasonló volt a növekedés a légitársaság regionális bázisai közül Rodoszon és Krétán, előbbin 30, utóbbin 31 százalékos volt a bővülés. (A társaság 2015-ben Herakliont 22 ország 45 úti céljával, Rodoszt 19 ország 35 úti céljával kötötte össze közvetlenül.)

A belföldi hálózatban meghirdetett fapados áraknak köszönhetően a belföldi viszonylatban 9 százalékos volt a forgalombővülés. Impozánsak a számok a kisebb desztinációkban is, Skiathos (+60%), Zakynthosz (+51%), Naxos (+43%), Milos (38%) forgalmában kimagasló az emelkedés.

Dimitris Gerogiannis vezérigazgató elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy az Aegean mind mennyiségi, mind minőségi szempontból pozitív eredményt ért el, részben a hálózat bővítésének köszönhetően. Az idei évben megközelítőleg 50 százalékkal járultunk hozzá Görögország nemzetközi forgalmához. Mindez a távolabbi területekre is vonatkozik, ahol több járattal, továbbfejlesztett csatlakozással és low cost jegyárakkal ellensúlyoztuk a görög utasok csökkenő vásárlóerejének negatív hatásait."

Hangsúlyozta azt is, mindenképp szükségesnek látja az állami támogatást a kis repülőterek infrastruktúrájának és navigációs rendszerének fejlesztéséhez, hogy az eredmények tartósak maradhassanak.