A hagyományok állnak a 2015-ös DZT-kampány fókuszában

Forrás: turizmus.com

 2015. január 24. 23:31

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2015-ös nemzetközi tematikus kampányának középpontjában a „Szokások és hagyományok" állnak.

Az új országos listára aktuálisan 27 hagyomány és tudásforma került fel, ez is alátámasztja az immateriális kulturális javak magas értékelését, illetve egybevág azokkal a kiválasztott témákkal, amelyeket a DZT kampányában kommunikál.

„A DZT minőségi felmérése alapján a külföldi turisták az első tíz legfontosabb érv közé sorolják „A régió hagyománya és történelme" aspektust Németország kiválasztásánál. A DZT aktuális kampányával megfelel ennek a trendnek, és arra buzdítja a külföldi látogatókat, hogy fedezzék fel Németország immateriális kulturális örökségét" – magyarázza Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

 

Christoph Wulf, a Német UNESCO-bizottság Immateriális kulturális örökségek szakmai csoportjának vezetője így nyilatkozott: „A DZT új „Szokások és hagyományok" kampányában nagy szerepet játszik a lenyűgöző tudás és képességek által létrejött immateriális kulturális örökség és ennek továbbadása generációról generációra. Ezek az élő hagyományok társadalmunk kreativitásáról és feltalálókedvéről tanúskodnak. A DZT nemzetközi marketing-aktivitása tovább erősíti majd a Németországban ápolt immateriális kulturális javak nagyrabecsülését."

A sváb-allemán farsang, a Rajna-vidéki karnevál helyi variánsaival, a faszénégető mesterség és a kátrányégetés, a lausitzi szorbok társadalmi szokásai és ünnepei, a Biikebrennen (téli bábuégetés), a Sófőzők-szövetsége Halléban, az oberammergaui Passiójátékok, illetve a német kenyérkultúra és az orgonaépítés mestersége a ma élő hagyományok jelentős példái, amelyeket szemügyre vesz az UNESCO szakmai bizottsága, illetve amelyek felkerülését az országos listára jóváhagyták a szövetségi államok kulturális minisztereinek konferenciáján, és így bekerültek a DZT által kommunikált témák közé is.

A „Szokások és hagyományok" tematikus kampány a „Kulináris Németország", az „Élő hagyomány", illetve a „Művészet és kézművesség" három fő oszlopával köti össze Németország pozitív és modern imázsát az élő, autentikus hagyományokkal és ezek helyével a mai társadalomban. Ennek érdekében a kampányhoz a DZT a tartományi marketingszövetségekkel és a regionális partnerekkel közösen példákat választott ki, amelyek visszatükrözik a kulturális örökség sokszínűségét, amelyek turisztikai szempontból relevánsak és érdekesek lehetnek a különböző küldőpiacok számára is.

A „Szokások és hagyományok" tematikus kampány központi elemét képezik a nemzetközi bloggertúrák a három fő oszlop témakörében. A közösségi médiaplattformokon zajló élő beszámolók mellett a tartalom a saját oldalon a #JoinGermanTradition hashtag alatt lesz elérhető. A kampány része emellett a klasszikus marketing- és PR-munka, illetve az akciók a közösségi médiacsatornákon.

További információk a „Szokások és hagyományok" témához itt: www.germany.travel/tradition.