A hajójáratok növelik a balti államok turizmusát

Forrás: turizmus.com

 2018. június 07. 12:06

Bár a balti és a skandináv államok közötti légi járatok az utóbbi 10-15 évben jelentősen fejlődtek, a hajóforgalomnak is óriási a jövője, annál is inkább, mivel a repülőgépek néhol már túlzsúfolttá teszik az eget.

A hajójáratok egyre nagyobb mértékben bővítik a balti államok és a skandináv országok közötti turistaforgalmat, olykor pedig, összekötve egyes légi járatokkal, a világ távolabbi desztinációira is eljuttathatják az utast.

A hétvégén avatja az egyik legnagyobb hajótársaság, a TT-Line új hajójáratát, amely Trelleborgból Klaipedába közlekedik. Klaipeda Litvánia harmadik legnagyobb városa, fontos közlekedési csomópont és kapuja lehet a keleti, közvetve pedig a néhány szovjet utódállammal folytatott kereskedelemnek is.

 

 

A város történelmi emlékei még felfedezetlenek a turizmus számára, hiszen pár évtizede, a szovjet időkben még szinte zárt városnak, határvidéknek számított az északi államokhoz való közelsége miatt. A gazdag történelmi emlékek mellett hamarosan fel fogják fedezni strandjait és üdülőhelyeit, mint Nida és Palanga.

A komp hetente egyszer közlekedik Trelleborgból és vissza. Innen busszal folytathatja útját az, aki Litvánia fővárosába vagy más tájai, illetve a többi balti állam felé igyekszik – olvasható a svéd Vagabondban.

Kapcsolódó cikkek