A hálaadáskor legtöbb járatot törlő légitársaságra lehet fogadni Amerikában

Forrás: turizmus.com

 2022. november 23. 13:04

Becslések szerint 4,5 millióan ülnek repülőgépre az Egyesült Államokban hálaadáskor, amely az idén november 24-ére esik. Egy fogadási portálon most fogadni is lehet a legtöbb járatot törlő vagy legtöbbet késő légitársaságra.

Új bevételi forrást találtak az amerikai fogadóirodák: most arra lehet fogadni, hogy hálaadás napján – amely az idei évben november 24-ére esik – és az ezt követő hétvégén melyik légitársaság késik a legtöbbet vagy törli a legtöbb járatot – írja az aerotelegraph.com.

A járatkésések és -törlések nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is sok problémát okoztak az elmúlt nyáron. Olyannyira, hogy a kormány egy olyan weboldalt is létrehozott, amely arról tájékoztatja a fogyasztókat, hogy milyen jogok illetik meg őket abban az esetben, ha késik vagy kimarad a gépük. A közlekedési minisztérium ezenfelül összesen több mint félmilliárd dollár visszafizetésére kötelezett hat légitársaságot, és bírságokat is kiszabott.

A legtöbb fogadó az Alaska Airlinesban bízik

Fotó: 123rf.com

Az idei hálaadáskor várhatóan 4,5 millióan ülnek repülőre. Pete Buttigieg amerikai közlekedési miniszter azt nyilatkozta, hogy bár a helyzet javult nyár óta, de még nincsenek túl a nehezén.

A Bet U.S. portálon eddig az Alaska Airlines a favorit, a legtöbben arra fogadtak, hogy ez a légitársaság fogja törölni a legtöbb járatot (2:1 esély). A második helyen a Frontier Airlines ultrafapados légitársaság áll 2,75:1 eséllyel.