A hóhiány kedvez a fürdőknek Ausztriában

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2023. január 11. 11:27

Érdekes összefüggésre mutatnak rá a bécsi fürdők statisztikai adatai. Az elmúlt hetek meleg időjárásáról és a hóhiánnyal küzdő sípályákról szóló hírekkel párhuzamosan a bécsi fürdők forgalmának jelentős emelkedéséről is beszámoltak a hírportálok.

Az ORF által készített körkép alapján a Therme Wien például olyan jelentős forgalomnövekedésről számolt be, hogy a torlódások és a jelentős sorban állás elkerülése érdekében elővételben való jegyvásárlást és helyfoglalást ajánlanak fürdővendégeiknek.A fürdők és wellness létesítmények forgalomnövekedéséhez hozzájárul az a tény is, hogy két év után ez az első tél, amikor Ausztriában nincsenek komoly járványügyi korlátozások érvényben - írja Kovács Balázs, Bécsben élő turisztikai szakember a blogján.

A meleg január kedvez a fürdőknek Ausztriában

Fotó: 123rf.com

Az elmúlt évben egyébként a korlátozások ellenére is sikerült a bécsi fürdők fogalmát hárommilliós látogatószámmal megduplázni a 2021-es adatokhoz képest, ám a koronavírus előtti időszak éves eredményét még így sem sikerült elérni. Idén azonban a repülőrajttal jó esély mutatkozik erre.