A hónap közepén újranyit a Heathrow 4-es terminálja

Forrás: turizmus.com

 2022. június 07. 16:09

A Heathrow két éve zárva tartó 4-es terminálja június 14-én újra megnyitja kapuit az utasok előtt, ezzel is növelve a reptér kapacitását és segítve a nagyobb kereslet kiszolgálását.
Mintegy 30 légitársaság, köztük a Qatar Airways is az újranyitott terminálra költözik majd, hogy több check-in és a repülőgép-állóhely kapacitás álljon rendelkezésre, és így más terminálokon felszabaduljon a hely – írja a TTG.

Június 14-től helyi buszok, a Piccadilly Line és az Elizabeth Line metrójáratok közlekednek majd a terminálhoz a belvárosból.

A repülőtér közölte, hogy az újranyitás előtti munkálatok a tervek szerint haladnak, és bejelentette, hogy a folyamat, illetve a gördülékeny működés elősegítése érdekében akár 1000 biztonsági és kisegítő személyzetet kíván felvenni.

terminal4

Két év után június 14-én nyílik újra a Heathrow 4-es terminálja

Fotó: Heathrow Airport

A Heathrow ügyfélszolgálati csapatát is megerősítik, hogy a nyári csúcsidőszakban a check-in sorok kezelését segítsék, emellett pedig a terminálokon belül vezető beosztású munkatársakat is mozgósítanak az utasok segítése érdekében. 
A 4-es terminálon számos kiskereskedelmi, élelmiszer- és italbolt áll majd rendelkezésre, és várhatóan a nyár folyamán továbbiak is megnyílnak.
A repülőtér közölte, hogy a terminál zárva tartása alatt a mosdók, a légkondicionáló berendezések és a poggyászautomaták felújítására használták fel az alkalmat.

John Holland-Kaye, a Heathrow vezérigazgatója elmondta: „Bár még évek választanak el minket attól, hogy az utasszámok visszatérjenek a járvány előtti szintre, a 4-es terminál újranyitása segít a Heathrow-ra közlekedő légitársaságoknak abban, hogy több férőhelyet tudjanak biztosítani, továbbá a check-in, illetve a biztonsági ellenőrzés folyamatát is meggyorsítja majd.”