A Horvátországba utazók körében a magyar turisták száma nő a leggyorsabban

Forrás: MTI

 2015. augusztus 06. 18:57

Horvátországban csaknem ötödével nőtt a magyar turisták és az ott töltött vendégéjszakák száma az idén júliusban az egy évvel korábbihoz képest, ez a legnagyobb arányú növekedés a legjelentősebb tíz küldő államot tekintve.

Marin Skenderovic, a a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének  vezetője elmondta: a múlt hónapban 147 ezernél is több magyar vendég nyaralt Horvátországban, 18,9 százalékkal több, mint a múlt év hasonló időszakában. Összesen közel 885 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak, ez 18,4 százalékos növekedés.

Az elmúlt hét hónap összesített mutatói alapján eddig 229 ezer magyar turista 1,225 millió éjszakát töltött az adriai államban. A turisták számát illetően 16,5 százalékos, a vendégéjszakát tekintve pedig 17,1 százalékos volt a bővülés - jelezte a turisztikai szakember.

 

Hozzátette, hogy miután csak júliusban 23 ezerrel több magyar kereste fel Horvátországot, a rendszerint ennél is forgalmasabb augusztusban várhatóan tovább növekszik a magyar vendégek száma. Mindez azzal kecsegtet, hogy a tavaly is nyolcéves rekordot döntő összesítések után - amikor is 397 ezer magyar turista 2,153 millió vendégéjszakát tartózkodott Horvátországban - újabb rekordot is dönthet a magyar vendégforgalom.
Marin Skenderovic beszélt arról is, hogy az év első hét hónapjában 6,772 millió külföldi turista látogatott az országba, 8,7 százalékkal több a múlt esztendő azonos időszakinál. A hét hónap alatt 35,759 millió külföldi vendégéjszakát regisztráltak, ami 7,2 százalékos bővülést jelez.
Júliusban 3,159 millió külföldi járt a horvát Adrián, ami a múlt évinél 10,7 százalékkal több, az össz regisztrált 20,803 millió külföldi vendégéjszaka pedig 9,2 százalékos növekedést mutat.