A január a szerb turisták hónapja

Forrás: turizmus.com

 2015. január 20. 16:18

Dupla oldalas színes cikk invitálja déli szomszédainkat a hideg időben a forró dél-alföldi termálfürdőkbe, illetve négy oldalon keresztül kínál tippeket egy budapesti utazáshoz a Putovanja za Dvoje c. vezető szerb utazási magazin.

A Szerbiában, Montenegróban és Macedónia területén összesen 15 000 példányban  megjelent lap december utolsó napjaiban került a polcokra és még a februári Belgrádi Nemzetközi Turisztikai Vásár alatt is kapható lesz.

A fotókkal gazdagon illusztrált cikk többek között a főváros kulturális értékeit, történelmi fürdőit – kiemelten a Budapest Winter Invitation kampány keretében elérhető kedvező lehetőségeket – illetve a környező települések, Szentendre és Ráckeve szerb emlékeit mutatja be.

„Míg hagyományos piacaink jelentős részén a január holtidőszaknak számít, addig a szerbek számára ez a kiemelt utazási időszak. Magyarországon az év első hónapjában regisztráljuk a legtöbb szerb vendégéjszakát kereskedelmi szálláshelyeinken a pravoszláv ünnepi időszaknak köszönhetően. A szerbek utazási döntéseiket jellemzően az utazást megelőző utolsó napokig is halogatják, ezért is érdemes az év végén is megszólítani őket" emelte ki Kincses Márk, a Magyar Turizmus Zrt. délszláv piacfejlesztési menedzsere.