A Japan Airlines már az olimpiára készül

Forrás: turizmus.com

 2018. május 24. 11:02

A japán kormány 2030-ra az ország látogatóinak számát 60 millióra kívánja növelni. Ennek megvalósulását az is elősegíti, hogy a Japan Airlines új, olcsó járatok indítását tervezi európai és egyesült államokbeli desztinációkra.

A terv érthető, hiszen közeledik a 2020-as tokiói nyári olimpia, amelynek során egyébként is jelentősen növekedik majd a szigetországba látogató turisták száma.

A minap a Japan Airlines vezérigazgatója, Yuji Akasaka, sajtótájékoztatón jelentette be a egy új, low cost légitársaság tervét. Ennek a cégnek a megalapításával az a cél, hogy növeljék az olcsó és hosszú távú járatok választékát Európába és az Egyesült Államokba. A cégalapítási és járattervezési műveletek júliusban kezdődnek – olvasható az expressen.se utazási magazinjában.

„Büszke vagyok rá, hogy úttörő szerepet fogunk játszani a külföldi látogatók számának növelésében” – hangsúlyozta a vezérigazgató a sajtótájékoztatón, amelyet a Japan Times is kiemelt tudósításában.


A Japan Airlines új, olcsó járatok indítását tervezi európai és egyesült államokbeli desztinációkra

Fotó: jal.com

Hogy mit jelent az olcsó jegyár, az még nem került nyilvánosságra, és az új leányvállalat nevét sem közölték.

A Japan Airlines, Ázsia legnagyobb légitársasága, 1951-ben alakult. Az utóbbi években egyre nőtt az Európába, különösen a skandináv országokba, irányuló légi forgalom, például hetente 9 járat repül Tokió és Helsinki között, köztük több közvetlen.

Kapcsolódó cikkek