A japánok a világ mintaturistái

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 11. 14:00

A japán turistákat mindenhol szívesen látják, az orosz és a brit turistáknak kevésbé jó a hírük a YouGov nemzetközi felmérése szerint.

A brit székhelyű, nemzetközi piackutató cég 29 004 felnőtt megkérdezésén alapuló, 26 országra kiterjedő kutatása arra kereste a választ, hogy milyen a nagyobb küldőországok turistáinak a megítélése a világ egyes kedvelt úti céljaiban – olvasható az fvw cikkében.

Arra a kérdésre, hogy mely országok turistáit látják a legszívesebben a saját országukban, a finnek 26%-a és a franciák 18%-a a japánokat nevezte meg. A japánok Németországban és Spanyolországban is a legkedveltebbeknek bizonyultak 12-12%-os aránnyal.

A németeket egyik legkedveltebb nyaraló úti céljukban, Spanyolországban az ottaniak 6%-a tartja kifogástalanul viselkedő turistáknak, 17%-uk pedig a legkevésbé kedvelt nációként jelölte meg őket. Az olaszok és a dánok 18%-a, valamint a franciák 17%-a számára viszont ők a kedvencek.

Több országban a japán vendégeket látják a legszívesebben

Fotó: villagehiker.com

A skandináv országok nagyon jó osztályzatokat adtak egymásnak, a norvégoknál a dánok állnak elöl 23%-kal, a svédeknél a norvégok 22%-kal.

Az orosz és a brit turistáknak azonban nincs túl jó hírük Európában a felmérés szerint. Az orosz turistákat főleg Dániában és Németországban nem kedvelik, a megkérdezettek 38, illetve 36%-a nyilatkozott úgy, hogy a legkevésbé velük van megelégedve, mint turistával. A britek Németországban (39%) és Spanyolországban (46%) állnak a legrosszabbul.

Érdekesség, hogy a németeknek csupán 40%-a, a briteknek 29%-a tartja honfitársai külföldi viselkedését pozitívnak. Velük szemben a dánok 67%-a, a spanyolok 66%-a és az olaszok 61%-a meg van győződve arról, hogy jó benyomást tesznek külföldön.

A felmérés további megállapítása, hogy a kínai turistáknak nincs túl jó hírük az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a szingapúriak 67%-a például őket tartotta a legrosszabb turistának, de a vietnámiak 45%-a és a thai megkérdezettek 44%-a sem kedveli őket túlzottan. A japánokat viszont ebben a térségben is nagyon szeretik, a szingapúriak 43%-a és a malajziaiak 36%-a tartja őket példaértékű vendégnek.

A magyar turisták nem szerepeltek a felmérésben, amelyről ITT lehet részletesen olvasni.