A Jeges Expressz váltja a Gömör Expresszt

Forrás: turizmus.com

 2019. július 03. 16:49

Az idén is különleges vonatjárat köti össze Kassát és a dobsinai jégbarlangot. A Jeges Expressz nevet viselő turistavonat szombatonként közlekedik, újdonság, hogy már Vereskőig megy.

A rendkívüli járatot a Košice Región Turizmus megyei idegenforgalmi szervezet indította a Szlovák Vasúttársaság együttműködésével.

A vonat augusztus 31-ig szombatonként közlekedik a Kassa–Sároskőszeg–Margitfalva–Gölnicbánya–Merény–Hollópatak–Imrikfalva–Sztracena–Dobsinai-jégbarlang–Garamfő–Vereskő szakaszon. Az utóbbi állomás újdonság az idén, ahogy a vonatjárathoz kapcsolódó ingajárat is Káposztafalva felé, ahonnan a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park több turisztikai látványossága is elérhető – számol be a ma7.sk.

A megyei idegenforgalmi szervezet szerint a Kassát és a Szlovák Paradicsom déli részét összekapcsoló járat iránt tavaly nagy volt az érdeklődés, egyúttal már régiókat is hasonló turistavonatok indítására ösztönzött. A Jeges Expressz a májusban és júniusban Gömör látnivalóihoz közlekedő Gömör Expresszt váltja.

Vereskőről ingajárat kapcsolódik a vonathoz Káposztafalva felé

Fotó: ma7.sk

„Ezeknek a különleges vonatjáratoknak az a céljuk, hogy megerősítsék a belföldi turizmust és elérhetőbbé tegyék a turisztikai szempontból érdekes helyszíneket” – közölte a Košice Región Turizmus hozzátéve, a Jeges Expressz esetében ezek a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park déli, kevésbé ismert vagy látogatott tárnivalói, mint a Dobsinai-jégbarlang, Sztracena, az Imrikfalvi-víztározó vagy a Holló-szikla.