A jövő turizmusával foglalkozó szakmai podcast indul február 1-jén

Forrás: turizmus.com

 2021. január 28. 17:21

A hazai turisztikai szakma számára a találkozások szempontjából szimbolikus február elsejei napon indítja első adását a Dunakavicsok elnevezésű turisztikai podcast. A szakmai tartalmú, beszélgetős műsor a jövő turizmusával, az új turizmus világával foglalkozik.

Elsősorban Ausztria és Magyarország, valamint a Duna-régió turizmusával kapcsolatos aktuális témákról beszélget a két társszerkesztő, illetve meghívott vendégeik.

A havonta 1-2 alkalommal jelentkező podcast adásainak célja olyan témák, együttműködési lehetőségek feltárása, amelyek fenntartható módon szolgálják, ösztönzik a turizmushoz kötődő tevékenységek, gazdasági, kulturális kooperációk előmozdítását hazánkban és a szomszédos országokban.

Nagy-Szász Istán budapesti szállodás szakember, a podcast ötletgazdája és társszerkesztője szerint „jó megoldások csak jó gondolatokból születhetnek. Ehhez pedig szükség van inspiráló beszélgetésekre, eszmecserékre, határokat átívelő kapcsolatokra és összetartó szövetségesekre.”

dunakavicsok_podcast

A szakmai tartalmú, beszélgetős podcast havonta 1-2 alkalommal jelentkezik majd

Fotó: Dunakavicsok

Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai tanácsadó a podcast beharangozójában elmondta: „az új típusú turizmus területen Magyarország és a Duna-régió előtt hatalmas lehetőségek állnak. Jelen időszak egy korszakhatár sok szempontból. A jövő turizmusában a verseny mellett a kooperáció, a hálózatok kialakítása is nagyobb hangsúlyt kap. Itt az idő, hogy a szomszédos országokkal összefogva, közösen építsük fel a turizmus iránti bizalmat, egy optimális turisztikai övezetet: egyfajta élményteret a Duna-mentén.”

A Dunakavicsok podcast weboldalán a műsor előzetese már meghallgatható, illetve a soron következő adásai is elérhetőek lesznek az összes ismertebb podcast-megosztó csatornán, mint pl.: Apple Podcast, Spotify, Breaker, Google Podcast, Pocket Casts, Radio Public.